Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Paris: Dræbt mand bar attrap-selvmordsbombe og IS-flag

Angrebet fandt sted på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Angrebet, der fandt sted i en bydel domineret af indvandrere, skete på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.
Angrebet, der fandt sted i en bydel domineret af indvandrere, skete på årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Den mand, der blev dræbt på en politistation i Paris torsdag, havde et stykke papir på sig med Islamisk Stats flag. Det oplyser anklagemyndigheden i Paris ifølge flere udenlandske nyhedsbureauer.

- Han viste sig at være i besiddelse af en mobiltelefon og et stykke papir med et Daesh-flag (Islamisk Stat-flag red.) og en tilståelse på arabisk, siger en repræsentant for anklagemyndigheden ifølge nyhedsbureauet AFP.

En talsmand for det franske indenrigsministerium siger, at manden angiveligt råbte "Allahu akbar" og bar et selvmordsbælte. Kilder i det franske politis fagforening siger, at selvmordsbæltet var en attrap.

Men det er endnu for tidligt at bedømme, om der var tale om, at manden ville begå terror, siger en talsmand fra indenrigsministeriet Pierre-Henry Brandet ifølge nyhedsbureauet dpa.

- Det er alt for tidligt at tale om en terrorhandling, siger han og supplerer:

- Man skal være forsigtig. Det handler om et angreb.

Og sådan lyder det også fra seniorforsker Manni Crone fra Dansk Institut for Internationale Studier (Diis)

- På nuværende tidspunkt betyder det ikke så meget. Det er etårsdagen for Charlie Hebdo angrebet, og der er 10.000 personer i efterretningstjenesternes register over islamister.

- Så at en person tager en kniv og går ind på en politistation, tror jeg ikke, man skal lægge så meget i endnu, siger hun til Ritzau og peger på, at der de senere år har været en tendens til simple angreb som dette.

- Men vi ved ikke rigtig noget endnu, og vi kan bedre sige noget, når han bliver identificeret. Har han eksempelvis været i Syrien, og har han været i kontakt med andre miljøer?

Manden forsøgte torsdag at trænge ind på en politistation i det nordlige Paris. Han var bevæbnet med en kniv, men blev skudt og dræbt af politiet.

Hændelsen fandt sted på den første årsdag for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo.

Ved angrebet 7. januar for et år siden blev 11 mennesker dræbt i satiremagasinets redaktionslokaler i Paris af to gerningsmænd, som under deres flugt skød og dræbte en politimand, da han lå på jorden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.