Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palin droppet af Fox

Den tidligere vicepræsidentkandidat skal ikke længere kommentere politik på den konservative TV-kanal.

Samarbejdet mellem republikanske Sarah Palin og TV-stationen Fox News er forbi, oplyser amerikanske medier.

Palin, der stillede op som vicepræsidentkandidat for Republikanerne ved valget i 2008, skal således ikke længere være politisk kommentator for kanalen.

Den tidligere guvernør i Alaska, som desuden er blevet kendt for en række uheldige udtalelser, der især udstillede en begrænset viden på udenrigsområdet, underskrev en kontrakt med Fox i januar 2010. Tilsyneladende indbragte den hende mindst en million dollar om året.

På daværende tidspunkt blev det vurderet som lidt af et scoop for begge parter: Palin blev set som et muligt bud på en republikansk præsidentkandidat ved valget i 2012, og på Fox havde hun en enestående mulighed for at nå ud til en konservativ vælgerskare. TV-stationen installerede endda et studie i hendes hjem i Alaska for at gøre hendes optrædender lettere.

Men der var forlydender om uoverensstemmelser mellem Palin og TV-stationen. Bestyrelsesformanden for Fox News, Roger Ailes, blev i 2011 således citeret for at sige til nyhedsbureauet AP: »Jeg ansatte Sarah Palin, fordi hun var lækker og skaffede seere«.

Sidste sommer brokkede Palin sig desuden åbenlyst på sin Facebook-profil, da en TV-optræden under Republikanernes konvent blev aflyst af Fox, mens meldingen fra TV-stationen var, at det skyldtes udskydelsen af konventet på grund af orkanen Isaac.

Og da Palin annoncerede, at hun ikke ville stille op for Republikanerne ved det seneste præsidentvalg, gjorde hun det på et konservativt radioprogram og ikke på den TV-station, der betalte hendes løn.

Efterfølgende er Palin tilsyneladende også blevet overhalet som kommentator af Karl Rove, der har været toprådgiver for tidligere præsident George W. Bush. Rove har således for nyligt forlænget sin kontrakt med Fox frem til præsidentvalget i 2016.

En kilde tæt på forhandlingerne mellem Palin og TV-stationen siger, at beslutningen om at gå hver til sit er ganske venskabeligt, men Palins advokat har ikke kommenteret sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.