Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palæstinensisk selvstyre åbner ambassade i Vatikanet

Præsident Abbas var i Rom i forbindelse med åbningen af en ny ambassade for Det Palæstinensiske Selvstyre.

Rom. Palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, har lørdag besøgt Vatikanet og førte drøftelser med pave Frans om konflikterne i Mellemøsten.

Abbas var i Rom i forbindelse med åbningen af en ny ambassade for Det Palæstinensiske Selvstyre.

Vatikanstaten anerkendte for nylig Palæstina som uafhængig stat, hvilket 137 lande har gjort tidligere. Dermed har over 70 procent af verdens lande anerkendt Palæstina - blandt dem Sverige og Island, men ikke Danmark og Norge.

Den palæstinensiske præsident advarer om, at det vil være katastrofalt for fredsprocessen, hvis USA under den kommende præsident, Donald Trump, flytter den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Israel besatte Øst-Jerusalem under Seksdageskrigen i 1967 og gør krav på byen som "udelelig hovedstad".

Verdenssamfundet anerkender imidlertid ikke besættelsen og annekteringen, og det kræver en israelsk tilbagetrækning.

Ingen af de omkring 80 lande, som har ambassade i Israel, har lagt den i Jerusalem.

Det har derfor vakt stor opsigt, at Trump har valgt den ortodokse jøde David Friedman til ny amerikansk ambassadør. Ifølge den britiske avis The Guardian er Friedman kendt for at være imod en tostatsløsning mellem israelerne og palæstinenserne.

Han er samtidig kritiker af at forbyde israelske bosættelser og tilhænger af at gøre Jerusalem til Israels officielle hovedstad.

De tidligere præsidenter Bill Clinton og George W. Bush lovede også at flytte USA's ambassade til Jerusalem. Begge droppede det dog, da de kom i Det Hvide Hus.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.