Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palæstinensisk fisker dræbt af israelsk militær

Fisker er død, efter han trodsede varselsskud og sejlede for langt ud fra Gaza, siger Israels militær.

Omkring 4000 palæstinensere arbejder med at fiske ud for Gazas kyst. Halvdelen af dem lever under fattigdomsgrænsen. (Arkivfoto) Scanpix/Mahmud Hams
Omkring 4000 palæstinensere arbejder med at fiske ud for Gazas kyst. Halvdelen af dem lever under fattigdomsgrænsen. (Arkivfoto) Scanpix/Mahmud Hams

En fisker fra den palæstinensiske Gazastribe er død, efter han blev beskudt af et israelsk militærfartøj i Middelhavet ud for den palæstinensiske enklave.

Fiskeren døde af sine sår på et hospital, hvor han blev indlagt. Det oplyser en talsperson fra det israelske militær.

Israels blokade af Gaza indebærer blandt andet, at der er oprettet sikkerhedszoner på havet, hvor fiskere ikke må sejle ind.

Ifølge Israels militær forlod fiskeren de zoner, hvor han har lov til at fiske. Trods varselsskud fortsatte han angiveligt ud i en af de forbudte zoner.

Her åbnede en israelsk patruljebåd ild mod ham og sårede ham alvorligt.

Gazastriben kontrolleres af Hamas-bevægelsen. Siden 2008 har Israel og militante palæstinensere udkæmpet tre krige.

Territoriet har været underlagt en israelsk blokade i de seneste ti år.

Flere gange har FN-udsendte opfordret Israel til at hæve blokaden på grund af den forværrede humanitære situation i Gaza.

Men Israel fastholder, at blokaden er nødvendig for at forhindre, at Hamas anskaffer sig våben og materialer til at fremstille våben.

Omkring 4000 palæstinensiske fiskere arbejder i farvandet ud for Gazas kyster. Over halvdelen af dem lever under fattigdomsgrænsen.

Størrelsen på den zone, palæstinensere har lov at fiske i, har varieret gennem årene.

Oslo-aftalen fra 1990'erne gav palæstinenserne lov at sejle 20 sømil ud i Middelhavet for at fiske, men i dag er det begrænset til ni sømil fra kysten.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.