Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palæstinensisk bonde er dræbt i israelsk angreb i Gaza

Blot timer før en planlagt demonstration i Gazastriben er en ung mand blevet dræbt nær byen Khan Younis.

Pårørende til landmanden, som fredag blev dræbt langs grænsen til Israel, sørger på et hospital i den sydlige del af gazastriben.
Pårørende til landmanden, som fredag blev dræbt langs grænsen til Israel, sørger på et hospital i den sydlige del af gazastriben.

En palæstinensisk landmand blev dræbt og en anden person såret, da de blev ramt af projektiler fra en israelsk kampvogn fredag.

Det oplyser en talsmand for sundhedsministeriet i Gaza. Hændelsen sker samme dag, som palæstinensere har planlagt protester langs grænsen til Israel.

Talsmanden for sundhedsministeriet oplyser, at den 27-årige landmand blev dræbt nær byen Khan Younis. Ifølge lokale kilder var den 27-årige i færd med at høste, da han blev dræbt.

En talsmand fra det israelske militær bekræfter hændelsen, men har en anden udlægning af, hvad der skete.

»I nat nærmede to personer sig sikkerhedshegnet og begyndte at opføre sig mistænkeligt, hvorefter kampvognen skød mod dem«, siger talsmanden.

Han tilføjer, at der også i et andet tilfælde blev skudt mod to mænd et andet sted langs grænsen til Gaza.

De to mænd nærmede sig hegnet, og en af mændene blev ramt, lyder det fra talsmanden. Han har ikke yderligere oplysninger om episoden.

Israelsk militær forbereder sig på, at palæstinensere i Gazastriben fredag vil påbegynde en seks uger lang protest langs den israelske grænse.

Arrangørerne har tidligere sagt, at de forventer tusinder af deltagere - blandt andet mange storfamilier. Ved aktionerne vil der blive bygget teltbyer fem forskellige steder langs den skrøbelige grænse.

De palæstinensiske protester er et krav om, at palæstinensere, som blev fordrevet fra deres hjem ved Israels oprettelse i 1948, skal kunne vende tilbage.

Det israelske militær har indsat over 100 skarpskytter ved grænsen til Gaza forud for den planlagte demonstration.

Protesterne skal ifølge planen vare til 15. maj.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.