Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palæstinensisk ambassadør roser Trump med John Lennon-citat

Freden får en chance med beslutning om at udskyde ambassadeflytning, siger palæstinensisk ambassadør.

- Det giver freden en chance, siger den palæstinensiske ambassadør i USA, Hussam Zomlot, om Trumps beslutning om at udskyde ambassadeflytning i Israel. (arkivfoto) Scanpix/Saul Loeb
- Det giver freden en chance, siger den palæstinensiske ambassadør i USA, Hussam Zomlot, om Trumps beslutning om at udskyde ambassadeflytning i Israel. (arkivfoto) Scanpix/Saul Loeb

Donald Trumps beslutning om at udskyde en flytning af USA's ambassade i Israel til Jerusalem bliver modtaget med stor tilfredshed af palæstinenserne.

Den palæstinensiske ambassadør i USA siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at amerikanerne dermed holder liv i håbet om fred.

»Det giver freden en chance,« siger Hussam Zomlot, som opfordringen også lyder fra John Lennon i sangen »Give Peace a Chance« fra 1969.

Trump har under sin valgkamp sagt, at han vil gennemføre en lovbeslutning fra 1995, der siger, at ambassaden skal flyttes til Jerusalem.

Torsdag har Trump så - som alle sine forgængere - valgt at suspendere denne lov for en periode på seks måneder. Og det er godt, mener Zomlot.

»Det er i overensstemmelse med USA's politik og international konsensus,« siger ambassadøren.

Palæstinenserne er klar til at indlede samtaler med Trumps regering før en kommende fredsproces.

»Vi vil seriøst og oprigtigt arbejde for en fair og varig fred,« siger Hussam Zomlot.

Donald Trump har sagt, at han vil skabe fred mellem parterne. Det har ellers vist sig at være opgave, som ingen tidligere præsidenter har haft succes med.

Senest måtte udenrigsminister John Kerry under tidligere præsident Barack Obamas ledelse give op, da forhandlinger brød sammen.

Israels forsatte udvidelser af bosættelser på det besatte Vestbredden har været årsag til, at palæstinenserne har forladt processen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.