Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palæstinensernes flag er hejst ved Unesco

For første gang vajer Palæstinas flag uden for en FN-bygning, efter at Palæstina er blevet medlem af Unesco.

Det palæstinensiske flag blev tirsdag rejst for første gang ved en FN-bygning, da det gik til vejrs uden for Unesco's hovedkvarter i Paris.

Optagelsen af palæstinenserne i FN-organet er sket trods massiv modstand fra USA og Israel, og var en diplomatisk sejr for den palæstinensiske præsident, Mahmud Abbas, som overværede flagrejsningen til tonerne af den palæstinensiske nationalhymne.

- Præsident Abbas ønsker at understrege, hvilken stor betydning han tillægger Unesco, siger en palæstinensisk diplomat.

Unesco siger i en erklæring, at flaghejsningen var en symbolsk ceremoni, som "markerer Palæstinas optagelse i organisationen", som det sker hver gang et nyt medlem optages.

USA har trukket dets økonomiske støtte til Unesco efter FN-organets beslutning om at give palæstinenserne fuldt medlemskab.

Medlemskabet opfattes som et vigtigt skridt på palæstinensernes vej mod fuldgyldigt FN-medlemskab, der samtidig vil være en anerkendelse af en selvstændig palæstinensisk stat.

Unesco, som er FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, er det første af FN's organer, der giver palæstinenserne fuldt medlemskab på linje med andre lande. Det skete efter, at Abbas i september i år afleverede en formel ansøgning om at blive fuldgyldigt medlem af FN.

USA, Canada, Tyskland og 11 andre lande stemte imod palæstinensernes medlemskab af Unesco, mens Brasilien, Rusland, Kina, Indien, Sydafrika og Frankrig var blandt de 107 lande, der stemte for. Storbritannien og 40 andre lande afstod fra at stemme. Danmark stemte blankt.

- Palæstina skal ind ad hoveddøren - ikke ad bagdøren. Derfor afstod vi fra at stemme den 5. oktober, da vi som medlem af Unescos styrelsesråd deltog i den første behandling af ansøgningen, sagde udenrigsminister Villy Søvndal (SF) efter afstemningen.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.