Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pakistan vil sætte afghanske talebanfanger fri

Pakistan løslader en stribe af landets afghanske talebanfanger. Løsladelserne bliver tolket som et positivt tegn.

PAKISTAN: En række afghanske medlemmer af Taleban, der bliver holdt fanget i Pakistan, står foran en løsladelse. Det oplyser embedsmænd fra både Pakistan og Afghanistan til nyhedsbureauet Reuters i kølvandet på forhandlinger mellem de to lande.

Løsladelsen af fangerne bliver set som et tegn på, at Pakistan er parat til at gøre en indsats for en forsoning med nabolandet.

- Vi er ikke sikre på, hvorvidt de kan spille en vigtig rolle i fredsforhandlingerne, men det er en positiv gestus fra Pakistan i forhold til at hjælpe vejen mod fred, siger en afghansk embedsmand til Reuters.

Et højtstående medlem af den pakistanske hær oplyser, at der er endnu ikke er taget stilling til, hvorvidt den tidligere næstkommanderende i Taleban, mullah Abdul Ghani Baradar, også kan se frem til en løsladelse.

Afghanske myndigheder har peget på netop Baradar som en person, der muligvis fortsat kan have indflydelse i forhold til at overtale Taleban til at gå med i fredsforhandlinger.

Beslutningen om at løslade fangerne bliver desuden set som et vigtigt skridt for Det Høje Fredsråd i Afghanistan, der var på besøg i Islamabad netop med henblik på at få talebanfanger løsladt.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.