Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overvågningsgruppe: IS-krigsminister er stadig i live

USA meddelte tirsdag, at kendt IS-kriger formentlig var dræbt, men han er ikke død, melder syrisk netværk.

Omar al-Shishani er måske ikke dræbt alligevel, melder en overvågningsgruppe.
Omar al-Shishani er måske ikke dræbt alligevel, melder en overvågningsgruppe.

Islamisk Stats såkaldte krigsminister er "efter alt at dømme" død i et amerikansk luftangreb, lød det fra USA tirsdag.

Men påstanden om Omar al-Shishanis død holder ikke vand, lyder det fra gruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der holder sig orienteret om udviklingen i Syrien gennem et bredt netværk af kilder.

- Han er ikke død, siger observatørgruppens direktør, Rami Abdulrahman, til nyhedsbureauet AFP om Omar al-Shishani, der også kendes som den rødskæggede, georgiske tjetjener Tarkhan Batirashvili, som ifølge USA har fungeret som Islamisk Stats krigsminister.

- Han er blevet transporteret fra Hasake-provinsen til et hospital i Raqqa-provinsen, hvor han bliver behandlet af en jihadistlæge med europæiske rødder, siger Rami Abdulrahman videre til AFP.

Omar al-Shishani blev ifølge gruppen "alvorligt såret", men ikke dræbt.

Det amerikanske forsvarsministerium nåede ikke at erklære al-Shishani død, men oplyste, at han "efter alt at dømme" var omkommet i et angreb i Syrien. Han er rangeret som en af USA's mest efterlyste militante ekstremister.

Angrebet mod ham blev udført fra luften 4. marts, da al-Shishani tog til byen al-Shadadi fra hovedkvarteret i Raqqa.

Ifølge oplysningerne fra USA blev turen skæbnesvanger for Shishani. Mens han var i området, angreb USA. Bølge efter bølge af krigsfly og droner sendte missiler og bomber mod de militante islamister.

Bilerne, som krigsministeren og hans folk kørte i, blev ramt.

Fordi amerikanerne ikke er til stede på syrisk jord, er det dog svært med sikkerhed at fastslå, hvorvidt målrettede angreb resulterer i islamisters død, og der er flere tilfælde af sager, hvor jihadister fejlagtigt er blevet erklæret dræbt.

Blandt andet har der også tidligere været falske oplysninger om al-Shishanis død i omløb.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.