Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Verdens ledere fordømmer angreb i Barcelona

Barbarisk og kujonagtigt lyder nogle af reaktionerne efter varevognsangreb i Barcelona.

Flere af verdens mest magtfulde personer fordømmer aftenens terrorangreb i Barcelona.
Flere af verdens mest magtfulde personer fordømmer aftenens terrorangreb i Barcelona.

Efter varevognsangrebet i Barcelona sender verdens ledere - lige fra Donald Trump i USA til Theresa May i Storbritannien - tanker til ofrene i Barcelona.

Her er et overblik over reaktionerne:

Emmanuel Macron, præsident i Frankrig:

»Solidaritet med Barcelona. Vi er på jeres side,« skriver han på Twitter.

Sadiq Khan, borgmester i London:

»Mine tanker er med ofrene for dette barbariske terrorangreb i Barcelona og deres modige redningstjeneste,« skriver han på Twitter.

Donald Tusk, EU's præsident:

»Hele Europa står sammen med Barcelona. Vores tanker er ved ofrene og alle, som er berørt at dette kujonagtige angreb på uskyldige,« skriver han på Twitter.

Theresa May, premierminister i Storbritannien:

»Mine tanker er med ofrene for dagens forfærdelige angreb i Barcelona og redningstjenesten, som arbejder med den igangværende hændelse. Storbritannien står sammen med Spanien mod terror,« skriver premierministeren på Twitter.

Donald Trump, præsident i USA:

»USA fordømmer terrorangrebet i Barcelona, Spanien, og vil gøre alt, der er nødvendigt for at hjælpe. Vær hårde og stærke, vi elsker jer!,« skriver præsidenten på Twitter.

Paven:

Ifølge Vatikanets talsmand Greg Burke, er paven "meget bekymret" over torsdagens angreb. Han følger udviklingen tæt og vil bede for ofrene og deres familier.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister i Danmark:

»Chokeret over at høre om endnu et ondt angreb i Europa. Mine tanker er ved ofrene i Barcelona og deres elskede,« skriver han på Twitter.

Angela Merkel, forbundskansler i Tyskland:

»Vi tænker med dyb sorg på ofrene fra det frastødende angreb i Barcelona - med solidaritet og frihed sammen med det spanske folk,« siger kansleren via sin talsmand Steffen Seibert.

Vladimir Putin, præsident i Rusland:

»Vi fordømmer den grusomme og kyniske forbrydelse mod civile. Det, der skete igen, bekræfter behovet for at forene indsatsen i hele verden i en kompromisløs kamp mod terrorkræfterne,« skriver Putin i et brev til den spanske konge Felipe VI.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.