Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Status over anholdte og mistænkte i belgisk terrorsag

Myndighederne i Belgien rydder stadig op efter terrorangrebet. Eftersøgte jages, nogle af dem anholdes.

København: Myndighederne i Belgien har anholdt seks mistænkte militante islamister efter terrorangrebet i den belgiske hovedstad, Bruxelles, tirsdag morgen.

Tre af dem er anholdt i forbindelse med attentatet, tre andre i forbindelse med en plan om et attentat i Frankrig.

Den belgiske anklagemyndighed siger, at seks personer blev tilbageholdt torsdag og undersøgt for at være indblandet i terrorangrebet, der tirsdag kostede 31 mennesker livet, mens 300 blev såret.

Fredag er tre af dem løsladt, men tre andre igen er så blevet tilbageholdt, mens de undersøges for at være viklet ind i en plan om at gennemføre et attentat i Paris, den franske hovedstad.

Myndighederne i Frankrig anholdt torsdag en person på mistanker om, at han var i gang med at planlægge et angreb. Planen var fremskreden, siger politiet.

Angrebet i Bruxelles skete ved selvmordsangreb i byens lufthavn og på en metrostation.

Myndighederne har fundet tråde mellem dette angreb og terrorangrebet i Paris 13 november i fjor, da 130 mennesker blev dræbt.

Myndighederne fortsætte med at lede efter mistænkte.

Den belgiske avis De Morgen skriver fredag, at myndighederne har identificeret en ny mistænkt i forbindelse med Bruxelles-angrebet.

Ifølge Reuters er der tale om en 28-årig syrisk mand, der hedder Naim al-Hamed, og som også skal have en forbindelse til Paris-angrebet i november.

Avisen skriver, at han er på en liste, der er rundsendt til europæiske sikkerhedstjenester.

På samme liste står også Mohamed Abrini, Najim Laachraoui og Khalid El Bakraoui.

Khalid El Bakraoui sprængte den ene af to selvmordsbomber i metroen i tirsdags. Den anden bombemand i metroen er ikke identificeret.

Khalids bror Brahim El-Bakraoui stod bag en af bomberne i lufthavnen.

Anklagemyndigheden bekræfter fredag, at den anden selvmordsbombemand i lufthavnen var Laachraoui.

Der er et foto fra et overvågningskamera af de to plus en tredje mand, der optræder i lys jakke og sort bøllehat.

Denne mand forlod lufthaven lige før attentatet og er stadig væk.

Mohamed Abrini - som ifølge avisen De Morgen altså også står på listen til de europæiske sikkerhedstjenester - sættes i forbindelse med Salah Abdeslam, en af de mistænkte hovedmænd til Paris-angrebet.

Salah Abdeslam blev anholdt i Bruxelles for en uge siden.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.