Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Skandalen om Trumps fyrede sikkerhedsrådgiver

Sagen om Michael Flynns tråde til russiske diplomater har skabt problemer for USA's præsident.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, bad angiveligt den tidligere FBI-chef James Comey (billedet) om at afslutte en undersøgelse af sin nu fyrede nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. Scanpix/Jim Watson
Den amerikanske præsident, Donald Trump, bad angiveligt den tidligere FBI-chef James Comey (billedet) om at afslutte en undersøgelse af sin nu fyrede nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn. Scanpix/Jim Watson

Washington D.C.. Den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn vil ikke imødekomme den stævning, som Senatets efterretningskomité har sendt hans vej.

Flynn blev fyret i februar, og hans fyring har trukket et langt spor af skandaler med sig.

Her følger et overblik over sagen med Trumps tidligere nationale sikkerhedsrådgiver.

Januar:

* Kilder oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at Flynn 29. december 2016 fem gange taler i telefon med den russiske ambassadør Sergej Kisljak.

* Det er samme dag, som daværende præsident Barack Obama gengælder Ruslands påståede indblanding i det amerikanske præsidentvalg ved at indføre sanktioner over for landet.

* På det tidspunkt er Flynn endnu ikke tiltrådt som sikkerhedsrådgiver.

8. februar:

* Flynn afviser over for avisen The Washington Post, at han har talt med ambassadøren om sanktionerne.

9. februar:

* Kilder oplyser til avisen, at Obamas sanktioner blev drøftet i samtalerne. Angiveligt skulle Flynn havde antydet, at Trump måske kunne lempe sanktionerne, når han var indsat som præsident.

* Via en talsmand lægger Flynn afstand til sin tidligere afvisning.

10. februar:

* Demokrater i Kongressen kræver svar på, om Flynn har løjet om samtalernes indhold og dermed vildledt præsident Trump og vicepræsident Mike Pence.

13. februar:

* Den russiske regering oplyser, at Flynn og ambassadøren i samtalerne ikke drøftede en ophævelse af sanktionerne.

* Det Hvide Hus forsikrer i en udtalelse, at Flynn har Trumps "fulde tillid".

* Senere meddeler Det Hvide Hus, at Trump nu "evaluerer" Flynns situation.

14. februar:

* CNN skriver, at justitsministeriet har advaret Det Hvide Hus om risiko for, at Flynn kan være et muligt mål for russisk afpresning på grund af sagen.

* Flynn meddeler officielt, at han fratræder.

11. maj:

* Senatets efterretningskomité har udstedt en stævning for at få udleveret dokumenter fra Michael Flynn. Det sker i forbindelse med en undersøgelse, der handler om mulig russisk indblanding i det amerikanske præsidentvalg.

17. maj:

* The New York Times skriver, at Donald Trump angiveligt bad den tidligere FBI-chef James Comey om at afslutte sin undersøgelse af Michael Flynn. Det møder hård kritik fra politikere i Kongressen.

23. maj:

* Michael Flynn afviser at deltage i undersøgelsen af mulig russisk indblanding i valget.

Kilder: Reuters, AFP, The Guardian, CNN.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.