Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Se hvordan briterne skiller sig ud i EU

Briterne kan forberede sig på at stemme om en ny britisk EU-aftale. De har allerede flere særordninger i EU.

EU-topmødet i Bruxelles er fredag aften enedes om den aftale, der skal danne grundlag for en britisk folkeafstemning om, hvorvidt Storbritannien skal blive i EU eller melde sig ud.

Hvis de britiske vælgere ved en folkeafstemning - formentlig 23. juni i år - stemmer ja til aftalen, bliver der blandt andet indført en række begrænsninger på andre EU-borgeres adgang til britiske velfærdsydelser, ligesom det bliver gjort klart, at Storbritannien ikke er forpligtet af EU-målsætningen om løbende at udvide EU-samarbejdet.

Ligesom Danmark har Storbritannien allerede en række særforhold i sit EU-medlemskab:

* Ikke med i euroen.

* Ikke med i Schengen.

* Tilvalgsordning på retsområdet.

* Præcisering af, hvordan charteret for grundlæggende rettigheder spiller sammen med national britisk lovgivning, hvilket indebærer en begrænsning i europæiske domstoles adgang til at dømme i sager, der relaterer sig til charteret.

* Rabat på medlemskontingentet til EU.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.