Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Sådan bliver Rousseffs endelige skæbne afgjort

Efter nederlag i underhuset er det nu op til senatet at afgøre den brasilianske præsidents politiske skæbne.

Brasilia: Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, er søndag kommet et skridt nærmere en rigsretssag, efter at et kvalificeret flertal i underhuset har stemt for at sende sagen videre. Her er et overblik over det mulige videre forløb i sagen:

* Efter afstemningen i underhuset skal senatet, der er overhuset i den brasilianske kongres, nu afgøre, om rigsretten skal indlede en sag mod Rousseff.

* Der er 81 medlemmer i senatet, og det vil blot kræve et simpelt flertal at sende hende for rigsretten. Senatet ventes at samles engang i maj for at stemme om sagen.

* Påbegyndes der en sag, vil Rousseff træde midlertidig tilbage som præsident i 180 dage, mens sagen kører, og vicepræsident Michel Temer vil overtage præsidentposten i perioden.

* Hvis Rousseff kendes skyldig ved rigsretssagen er det igen op til at senatet at afgøre, om hun endegyldigt skal afsættes. Denne gang skal to tredjedele af de 81 medlemmer stemme for. Hvis ikke det sker, kan hun vende retur til præsidentkontoret.

* Bliver hun afsat, vil vicepræsident Temer fortsætte på posten indtil næste valg, der skal holdes senest i 2018.

Kilde: AFP

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.