Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Nordkoreas missiltest i 2017

Over ti gange har Nordkorea testet ballistiske missiler i 2017. Få her et overblik over prøveaffyringerne.

Nordkorea har affyret mindst to missiler fra sin østkyst torsdag morgen lokal tid. Det oplyser Sydkoreas militærchefer (arkivfoto). Reuters/Kcna
Nordkorea har affyret mindst to missiler fra sin østkyst torsdag morgen lokal tid. Det oplyser Sydkoreas militærchefer (arkivfoto). Reuters/Kcna

Pyongyang. Nordkorea udvikler langtrækkende missiler og har i 2017 optrappet frekvensen af sine test. Det sker trods trusler og reaktioner udefra.

* 8. juni:

Flere uidentificerede missiler rapporteres affyret. De har angiveligt en rækkevidde på 200 kilometer.

* 29. maj:

Dagen før USA har planlagt at teste et missilforsvarssystem, affyrer Nordkorea et ballistisk kortdistancemissil. Det flyver 450 kilometer og lander i Japans økonomiske zone.

* 22. maj:

Nordkorea tester et mellemdistancemissil af typen Pukguksong 2. Det flyver næsten 500 kilometer og havner i Det Japanske Hav.

* 14. maj:

Et missil flyver cirka 110-130 kilometer og lander i Det Japanske Hav. Det sker, fire dage efter at Sydkorea har valgt Moon Jae-in til ny præsident, og mens Kina er vært for et handelstopmøde mellem Asien og Europa.

* 29. april:

Et ballistisk missil testes samme dag, som FN holder møde om den anspændte situation i Nordkorea. Ifølge kilder eksploderer missilet umiddelbart efter affyringen.

* 16. april:

Et uidentificeret missil eksploderer i luften umiddelbart efter opsendelsen.

* 5. april:

Nordkorea affyrer et mellemdistancemissil i retning mod Japan. Det ballistiske missil flyver omkring 60 kilometer, før det lander i havet.

* 22. marts:

USA oplyser, at et mellemdistance, ballistisk missil af typen Musudan er affyret. Det eksploderer sekunder efter nær Kalma.

* 7. marts:

Fem ballistiske missiler bliver skudt ud over Det Japanske Hav. Et eksploderer efter affyringen, mens tre lander i havområder kontrolleret af Japan.

* 12. februar:

Nordkorea tester for første gang et langtrækkende missil af typen Pukguksong-2. Missilet flyver omkring 500 kilometer og lander i havet mellem Nordkorea og Japan.

* Nordkorea har gennemført fem atomprøvesprængninger i 2006, 2009, 2013 og to i 2016. Hidtil i 2017 har der ikke været nogen atomprøvesprængninger.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.