Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Når køretøjer bliver brugt som våben

Det seneste halve år er over 100 personer blevet dræbt i angreb, hvor en lastbil er pløjet ind i folkemængde.

Det seneste halve år er der sket en række angreb, hvor tunge køretøjer er blevet brugt som våben. Free/Colourbox
Det seneste halve år er der sket en række angreb, hvor tunge køretøjer er blevet brugt som våben. Free/Colourbox

København. Med henvisning til flere dødelige angreb med lastbiler i Europa har den amerikanske regering truffet særlige foranstaltninger forud for indsættelsen af Donald Trump som præsident fredag 20. januar.

Det seneste halve år er der sket en række angreb, hvor tunge køretøjer er blevet brugt som våben.

Blandt andet har den militante gruppe Islamisk Stat (IS) og netværket al-Qaeda i flere år opfordret sine tilhængere til at udføre angreb ved at køre mennesker over.

* 8. januar 2017: En lastbil kører ind i en menneskemængde på en promenade i Jerusalem. Mindst fire mennesker dør, og adskillige bliver kvæstet.

* 19. december 2016: Mindst 12 personer omkommer, mens 48 bliver såret, da en lastbil brager ind i gæster og boder på et julemarked i det centrale Berlin.

* 14. juli 2016: En mand pløjer en lastbil gennem en menneskemængde, der er samlet i Nice for at fejre Frankrigs nationaldag. I alt 86 personer mister livet. Flere end 400 andre bliver såret.

* 20. oktober 2014: Den canadiske soldat Patrice Vincent bliver påkørt og dræbt i Québec. Gerningsmanden er en 25-årig canadier, som er konverteret til islam.

* 22. maj 2013: Soldaten Lee Rigby bliver dræbt uden for Woolwich-kasernen i det sydøstlige London. Han bliver kørt over af en bil. Bag rattet sidder to mænd, der forinden var konverteret til islam.

* 30. juni 2007: To mænd kører en brændende bil ind i hovedterminalen i lufthavnen i Glasgow, Skotland.

Kilder: Ritzau, NTB, Reuters og AFP

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.