Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Hovedpunkter fra Sessions' vidneudsagn i Senatet

USA's justitsminister, Jeff Sessions, afviste tirsdag over for komité ethvert kendskab til russisk samarbejde.

Den 13. juni talte rigsadvokat, Jeff Sessions, til det amerikanske senat om hans kontakt med den russiske ambassadør.
Den 13. juni talte rigsadvokat, Jeff Sessions, til det amerikanske senat om hans kontakt med den russiske ambassadør.

Her er hovedpunkterne fra den amerikanske justitsminister Jeff Sessions' næsten tre timer lange vidneforklaring for Senatets efterretningskomité tirsdag.

Komitéen er i gang med at undersøge mulige forbindelser mellem præsident Donald Trumps valgkampagne og Rusland.

* Kendte Sessions til et hemmeligt samarbejde med Rusland?

- Jeg har aldrig mødtes med eller haft samtaler med nogle russere eller andre udenlandske embedsmænd omkring nogen form for indblanding i nogen kampagne eller noget valg i USA, siger han.

Han kalder beskyldningerne for "en forfærdende og afskyelig løgn".

- Jeg erklærede mig inhabil i enhver undersøgelse af præsidentvalgkampen, men jeg erklærede mig ikke inhabil i at forsvare min ære mod krænkende og falske beskyldninger, siger han.

* Sessions har erkendt, at han har mødtes med Ruslands ambassadør i USA, Sergej Kisljak, to gange. Men har han også haft et tredje møde med ham på Mayflower Hotel i Washington i april 2016, som amerikanske medier tidligere har beskrevet?

- Jeg mindes ikke at have haft nogle private samtaler med den russiske ambassadør dér.

- Det er tænkeligt, at det er sket. Men i så fald husker jeg det ikke, siger han.

* Jeff Sessions afviser gentagne gange at svare på spørgsmål om sine samtaler med Donald Trump om undersøgelsen af de russiske forbindelser og fyringen af James Comey som FBI-direktør.

- I overensstemmelse med praksis i Justitsministeriet hverken kan eller vil jeg krænke min pligt til at beskytte fortrolig kommunikation med præsidenten, siger han.

- Han kunne til enhver tid have klaget til vicejustitsministeren (Rod Rosenstein, red.) eller til mig, hvis han følte sig presset, siger Sessions.

Det sker med henvisning til, at James Comey i sidste uge fortalte Senatets efterretningskomité, at han havde følt sig presset af Trump til at opgive efterforskningen af Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Kilder: AFP, The New York Times og Los Angeles Times

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.