Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Her er Team Trump indtil videre

Donald Trump har navngivet flere ministre og centrale embedsmænd. De skal dog først godkendes af Senatet.

Reince Priebus er sikret posten som stabschef i Det Hvide Hus. Arkivfoto. Scanpix/Jim Watson
Reince Priebus er sikret posten som stabschef i Det Hvide Hus. Arkivfoto. Scanpix/Jim Watson

Washington. Følgende personer er udpeget til nøgleroller i Det Hvide Hus under USA's kommende præsident, Donald Trump:

Nedenstående nomineringer kræver godkendelse af Senatet:

* Betsy DeVos, en forkæmper for friskoler, som får offentlige midler, men som drives privat, og tidligere partileder for Republikanerne i Michigan. Nomineret af Trump til posten som uddannelsesminister. Hun har accepteret nomineringen.

* Nikki Haley, guvernør i South Carolina. Hun er datter af indiske indvandrere og var tidligt i valgkampen en prominent kritiker af Trump. Hun er nomineret til posten som USA's FN-ambassadør og har accepteret nomineringen.

* Ben Carson, Donald Trumps tidligere præsidentkandidatrival og pensioneret hjernekirurg. Nomineret til posten som minister med ansvar for bolig og byudvikling. Han overvejer i øjeblikket tilbuddet.

* Mike Pompeo, kongresmedlem fra Kansas og tidligere officer i hæren. Han var en skarp kritiker af Hillary Clinton under Kongressens undersøgelse af angrebet på USA's konsulat i Benghazi, Libyen, i 2012. Han er nomineret til posten som chef for efterretningstjenesten CIA og har accepteret nomineringen.

* Jeff Sessions, senator og tidligere statsadvokat fra Alabama. Han er kendt for at ønske en meget hårdere kurs over for illegale indvandrere. Han er modstander af homoægteskaber og en indædt modstander af abort. Han er nomineret til posten som justitsminister og har sagt ja til nomineringen.

Nedenstående poster er sikret:

* Michael Flynn, pensioneret general og tidligere chef for det amerikanske forsvars efterretningstjeneste, DIA. Bliver Trumps nationale sikkerhedsrådgiver.

* Reince Priebus, formand for Republikanernes Nationale Komité. Bliver stabschef i Det Hvide Hus.

* Steve Bannon, chef for Trumps valgkampagne og tidligere leder af det ultrakonservative onlinemedie Breitbart News. Bliver Trumps chefstrateg og seniorrådgiver.

Kilder: Presidential Transition Team, The Wall Street Journal, The Washington Post og The New York Times.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.