Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Forstå sagen om Donald Trumps indrejseforbud

Appeldomstol i San Francisco har afvist præsident Donald Trumps appel om at genindføre hans indrejseforbud.

San Francisco. Torsdag eftermiddag lokal tid har USA's føderale appeldomstol i San Francisco besluttet at opretholde den midlertidige suspendering af præsident Donald Trumps indrejseforbud mod borgere fra syv lande med overvejende muslimsk befolkning.

Bliv klogere på sagen om det omstridte indrejseforbud her:

* Donald Trump underskriver 27. januar et dekret med omfattende stramninger af USA's udlændingepolitik.

* Blandt tiltagene er et indrejseforbud, der betyder, at borgere fra syv lande med overvejende muslimsk befolkning ikke kan rejse ind i USA i 90 dage.

* Det drejer sig om Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

* Indrejseforbuddet har ifølge præsidenten til formål at forhindre "radikale, islamistiske terrorister" i at komme til USA.

* 3. februar beordrer en dommer i Seattle i delstaten Washington et midlertidigt og landsdækkende stop for præsidentens indrejseforbud.

* 4. februar anker justitsministeriet i USA afgørelsen, som en appeldomstol i San Francisco skal tage stilling til.

* 7. februar hører de tre dommere ved appeldomstolen regeringens argumenter for præsidentens indrejseforbud.

Justitsministeriets advokat, August Flentje, undlader dog at svare konkret på en række spørgsmål.

* 9. februar stadfæster appeldomstolen i San Francisco den midlertidige suspendering af præsident Donald Trumps indrejseforbud.

Afgørelsen bliver truffet enstemmigt af de tre dommere ved The 9th U.S. Circuit Court of Appeals, Richard Clifton, William Canby og Michelle Friedland.

* 9. februar skriver Donald Trump på Twitter kort tid efter afgørelsen fra appeldomstolen: Vi ses i retten! Vores lands sikkerhed er på spil.

Det sker angiveligt med henvisning til, at afgørelsen fra appeldomstolen i San Francisco kan ankes til USA's højesteret.

Kilder: Reuters og AFP

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.