Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: En række råd om at rejse i Tyrkiet

Udenrigsministeriets rejsevejledning indeholder flere advarsler, når destinationen hedder Tyrkiet.

Redningsmandskab er massivt til stede i lufthavn i Istanbul, hvor tre personer angreb tirsdag aften. 36 er dræbt. Scanpix/Ozan Kose
Redningsmandskab er massivt til stede i lufthavn i Istanbul, hvor tre personer angreb tirsdag aften. 36 er dræbt. Scanpix/Ozan Kose

Istanbul. Istanbuls største lufthavn blev tirsdag udsat for et voldsomt bombeangreb. Det seneste år har der været flere lignende episoder i Tyrkiet.

Udenrigsministeriet i Danmark understreger i sin rejsevejledning for Tyrkiet, at "danske rejsende i almindelighed har et problemfrit ophold i Tyrkiet".

Det står det dog også klart, at det ikke er risikofrit at rejse til dele af landet. Blandt andet hedder det i vejledningen:

- Der er en stor risiko for terrorangreb i Tyrkiet, herunder mod turister og andre rejsende.

- Truslen mod turistmål er øget væsentligt i løbet af 2016.

- Det er vigtigt, at rejsende holder sig på sikker afstand af alle politiske forsamlinger og demonstrationer. Så vidt muligt bør man også undgå eller minimere opholdet på steder, hvor mange mennesker samles.

- Alle rejser og ophold inden for en radius af ti kilometer fra Tyrkiets grænse mod Syrien og Irak frarådes. I det øvrige grænseområde til Syrien og Irak frarådes ikke-nødvendige rejser og ophold.

- Også i hovedbyerne i det sydøstlige Tyrkiet bør man udvise stor forsigtighed.

- I det østlige Tyrkiet bør rejsende generelt udvise stor forsigtighed og undgå at opholde sig i nærheden af politistationer, militærinstallationer og større offentlige bygninger.

Kilde: Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyrkiet

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.