Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Disse angreb har ramt Storbritannien de seneste år

Sent lørdag aften blev London ramt af et angreb, som myndighederne kalder terror.

Et køretøj har sent lørdag kørt folk ned på London Bridge, og et knivangreb har fundet sted i området Borough Market tæt ved broen. Ifølge myndigheder er mindst 20 personer kørt til seks forskellige hospitaler i London. Reuters/Hannah Mckay
Et køretøj har sent lørdag kørt folk ned på London Bridge, og et knivangreb har fundet sted i området Borough Market tæt ved broen. Ifølge myndigheder er mindst 20 personer kørt til seks forskellige hospitaler i London. Reuters/Hannah Mckay

London. Et køretøj har sent lørdag kørt folk ned på London Bridge, og et knivangreb har fundet sted i området Borough Market tæt ved broen.

Politiet oplyser, at det efterforsker angrebene som terrorrelaterede. Ifølge myndigheder er mindst 20 personer kørt til seks forskellige hospitaler i London.

Her følger fakta om angreb i Storbritannien de seneste år.

* Maj 2017: Bombeangreb mod Manchester Arena

En bombemand sprænger sig selv i luften ved Manchester Arena, hvor popstjernen Ariana Grande har spillet koncert.

22 bliver dræbt. Syv ofre var under 18. Angrebet blev udført af 22-årige Salman Abedi.

* Marts 2017: Angreb ved Westminster Bridge

Fem personer bliver dræbt og yderligere 50 såret, da en mand kører en bil ind i fodgængere på den trafikerede bro. Senere dræber gerningsmanden også en politimand.

* Juni 2016: Britisk politiker stukket ihjel

Labour-politiker Jo Cox bliver stukket og skudt kort tid før, at der skal stemmes om, hvorvidt Storbritannien skal forblive i EU. Gerningsmanden er Nazi-sympatisøren Thomas Mair, der blev idømt en livstidsdom.

* December 2015: To personer stikkes ned i undergrunden i London

En paranoid og skizofren mand stikker to mænd ned ved undergrundsstationen Leytonstone i London. Angrebet sker to dage efter, at Storbritannien har deltaget i det første luftangreb mod Islamisk Stat. Politiet siger, at det er et "terrorangreb".

* Maj 2013: En engelsk soldat bliver dræbt

To mænd af nigeriansk oprindelse går til angreb på en britisk soldat og stikker ham ihjel. Overfaldet sker nær et militært område ved London. De to mænd opfordrer vidner til at filme overgrebet. De råber "Allahu akbar", mens de stikker manden.

/ritzau/afp

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.