Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

OVERBLIK: Det Hvide Hus' fortælling om fyret FBI-chef

Donald Trump har skiftet forklaring på, hvorfor han fyrede FBI-chef. Her følger et overblik over fyringen.

På anbefaling af justitsminister Jeff Sessions har Trump afskediget chefen for forbundspolitiet, James Comey(th). REUTERS/Jim Lo Scalzo/Pool, Gary Cameron/File Photo
På anbefaling af justitsminister Jeff Sessions har Trump afskediget chefen for forbundspolitiet, James Comey(th). REUTERS/Jim Lo Scalzo/Pool, Gary Cameron/File Photo

Washington D.C.. Siden USA's præsident, Donald Trump, fyrede FBI-chef James Comey, har den officielle forklaring for, hvorfor Comey måtte fratræde, svinget en del.

Donald Trump skiftede torsdag i et interview på NBC igen forklaring.

Her følger et overblik over forskellige forklaringer for, hvorfor James Comey, der blandt andet ledte en undersøgelse af, om Trumps kampagne samarbejdede med Rusland under præsidentvalget, er blevet fyret.

Tirsdag aften:

"Kære direktør Comey", indleder Donald Trump sit fyringsbrev til FBI-chefen. Han vedhæfter et brev fra justitsminister Jeff Sessions, der anbefaler, at Comey bliver fyret.

Der følger også et brev med fra vicejustitsminister Rod Rosenstein, der beskriver Comeys "fejltrin" i håndteringen af sagen om Hillary Clintons e-mails.

- Jeg har accepteret deres anbefaling, og du er hermed opsagt og fjernet fra dit embede med øjeblikkelig virkning, skriver Trump.

Onsdag:

Vicepræsident Mike Pence siger, at "præsident Trump har taget den rigtige beslutning på det rigtige tidspunkt og på baggrund af de rigtige anbefalinger".

I Det Hvide Hus siger talskvinde Sarah Huckabee Sanders, at Rosenstein og Sessions var i møde med præsident Trump mandag.

Under det møde gav de to præsidenten en verbal anbefaling om at fyre Comey. Trump skulle efterfølgende have bedt om en skriftlig anbefaling.

Sanders sagde dog også, at Trump havde overvejet at fyre Comey, siden han blev præsident.

- Jeg tror, at det har været et gradvist tab af tillid, sagde Sanders.

Torsdag:

I et interview på NBC skifter Trump nu forklaring.

- Jeg ville have fyret ham uanset anbefalingerne, siger han og tilføjer:

- Han er en blærerøv, han er en pralhals.

Kort efter siger talskvinde Sanders, at Comeys optræden til en høring i Kongressen sidste uge, før mødet mellem Trump, Sessions og Rosenstein, havde været "den sidste dråbe".

- Anbefalingerne gav bare mere grund til den beslutning, sagde talskvinde Sanders.

Høringen handlede om Clintons e-mails. Comey sagde blandt andet, at han ikke havde det godt over, at han besluttede at offentliggøre, at FBI genåbnede sagen kort før valget.

Mange mener, at den beslutning kostede Clinton sejren.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.