Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Over 8000 migranter blev samlet op i Middelhavet i påsken

Menneskesmuglere udnyttede vindstille vejr i påskedagene til at sende mange både ud på havet mod Europa.

Stille vejr i påsken betød at over 8000 migranter blev sendt afsted på både over middelhavet, og samlet op af kystvagten. Her ses en båd i Grækenland.
Stille vejr i påsken betød at over 8000 migranter blev sendt afsted på både over middelhavet, og samlet op af kystvagten. Her ses en båd i Grækenland.

Besætningerne på redningsskibe i Middelhavet har arbejdet uophørligt i påskedagene for at forhindre tusindvis af migranter i at drukne på deres færd i ofte skrøbelige både over farvandet mellem Nordafrika og Europa.

I alt er flere end 8000 personer blevet samlet op ifølge FN's flygtningehøjkommissariat, UNCHR, skriver nyhedsbureauet NTB.

Totalt er 8300 personer reddet, mens otte migranter, blandt dem en gravid kvinde, er bekræftet omkommet. Det oplyser Carlotta Sami, der er talskvinde for FN's flygtningekontor.

Menneskesmuglere udnyttede vindstille vejr fredag, lørdag og søndag til at sende mange både ud på havet. De fleste stævnede ud fra Libyen med retning mod Italien.

Den maltesiske organisation Moas oplyser, at deres redningsskib Phoenix ikke har haft plads til alle de flygtninge i gummi- og træbåde, som fartøjet har observeret de seneste dage.

- De venter fortsat på, at hjælp skal nå frem, og vi mangler ord, skriver organisationen på Twitter om situationen.

Moas tilføjer, at mandskabet på skibet har arbejdet 40 timer i træk med rednings- og krisehåndtering.

Det norske fartøj Siem Pilot reddede alene søndag i syv aktioner over 800 migranter.

Ifølge Den Internationale Organisation for Migration er næsten 32.000 migranter ankommet til Europa via Middelhavet alene i 2017.

Flere end 650 er enten omkommet eller meldt savnet, skrev Reuters lørdag.

Læger Uden Grænser deltager også i redningsindsatsen. Organisationens to skibe samlede fredag omkring 1000 flygtninge op.

Hovedparten af de reddede migranter bliver overført til skibe fra den italienske kystvagt, som derefter sørger for at bringe dem i sikkerhed i Italien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.