Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Over 80 var om bord på sunket færge i Stillehavet

Myndigheder havde givet ordre til, at katamaran ikke måtte sejle. Nu har den været forsvundet i to uger.

Der foregår en intensiv indsats for at søge efter overlevende fra sunket katamaran, efter at der blev fundet syv personer på en gummiflåde fra færgen. Men håbet om at finde flere overlevende er ved at svinde bort. Scanpix/Handout
Der foregår en intensiv indsats for at søge efter overlevende fra sunket katamaran, efter at der blev fundet syv personer på en gummiflåde fra færgen. Men håbet om at finde flere overlevende er ved at svinde bort. Scanpix/Handout

Myndighederne i østaten Kiribati i Stillehavet bekræfter, at antallet af ombordværende på en forsvundet færge er højere end først oplyst.

»Omkring 80 personer eller flere var om bord på færgen,« siger lederen af et redningscenter i New Zealand, som koordinerer den igangværende eftersøgningsoperation. Færgen har været savnet siden 18. januar.

Der foregår en intensiv indsats for at søge efter overlevende, efter at der blev fundet syv personer på en gummiflåde. Men håbet om at finde flere overlevende er ved at svinde bort.

På Kiribati, som er en spredt øgruppe med omkring 108.000 indbyggere, siger en regeringstalsmand, at de maritime myndigheder havde givet ordre til, at færgen MV Butiraoi, som var en katamaran i træ, ikke måtte sejle på havet, fordi dens navigationssystem var beskadiget.

Der har været modstridende oplysninger om antallet af ombordværende. I begyndelsen hed det omkring 50 og derefter op mod 100. Men myndighederne fastslår altså nu, at der var omkring 80 på færgen, da den gik ned.

Færgen medbragte endnu en gummiflåde, som kunne rumme 25 personer eller flere.

Færgen forlod 18. januar øen Nonouti med retning mod hovedstaden Tarawa - en sejltur på to dage. Øriget består af atoller og rev fordelt over et enormt havområde.

USA og Australien deltager i eftersøgningen efter overlevende, og der er allerede blevet overfløjet et område på over 350.000 kvadratkilometer - et område, der næsten er på størrelse med Tyskland.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.