Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Over 500 har meldt sexvold til tysk politi

I Østrig og Schweiz meldes der om sexoverfald af samme type som i Köln, hvor hundredvis er politianmeldt.

Demonstranter på gaden i Köln efter overgreb på kvinder nytårsnat.
Demonstranter på gaden i Köln efter overgreb på kvinder nytårsnat.

Köln: Masseangrebene på kvinder i Köln og andre tyske byer nytårsaften har nu ført til over 500 politianmeldelser, siger tysk politi.

I efterforskningen af sagerne er der overvejende fokus på asylansøgere og illegale indvandrere fra Nordafrika.

I Köln har politiet modtaget 379 anmeldelser fra enkeltpersoner eller grupper, mens politiet i Hamburg har modtaget 133. I Frankfurt og Stuttgart er der også indgivet anmeldelser, men langt færre.

I Østrig har der været lignende overfald i Salzburg.

- Sådanne lovovertrædelser bør føre til udvisninger, siger Østrigs indenrigsminister, Johana Mikl-Leitner, som er medlem af det konservative Folkepartiet, som er en juniorpartner i en koalition med Socialdemokratiet.

- Det, der skete i Köln, er uacceptabelt, siger Mikl-Leitner til avisen Österreich.

Schweiziske medier har også rapporteret om en lang række seksuelt betonede overfald på kvinder begået af udlændinge, hvilket har skabt spændinger i landet op til en folkeafstemning i næste måned om udvisninger af udlændinge, der er dømt for visse former for kriminalitet.

I Köln tales der om seksuelle forulempelser eller seksuel vold i omkring 40 procent af politianmeldelserne. Politiet siger, at der er anmeldt to voldtægter, og en styrke på 100 mand er sat på efterforskningen. Der er endnu ikke rejst sigtelser.

- Der har været foretaget anholdelser, og vi vil fortsætte med at foretage anholdelser, siger en talskvinde for politiet i Köln.

- Det vil så blive fastslået, hvorvidt de pågældende var med eller ikke var med i forulempelserne og angrebene, siger hun.

Hun siger, at politiets patruljeringer er blevet optrappet, og at antallet af personer i patruljerne er forøget.

Den tyske justitsminister, Heiko Maas, siger, at der må være sket en form for "forberedelse eller afstemning" af overgrebene i Köln nytårsaften, da hundredvis af mænd overfaldt og forulempede et stort antal kvinder.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.