Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Over 100 skovbrande raser i det tørkeramte Norge

Lyn og tørke forårsager brande i skove og på marker. Alarmcentralerne i det sydlige Norge kan ikke følge med.

Skovbrand ved Røysåsen i Moss. Brandvæsnet melder om meget røg og udfordrende slukningsarbejde. Tor Aage Hansen/Ritzau Scanpix
Skovbrand ved Røysåsen i Moss. Brandvæsnet melder om meget røg og udfordrende slukningsarbejde. Tor Aage Hansen/Ritzau Scanpix

Oslo. Det sydlige Norge, som i lighed med Danmark oplever en usædvanlig tørke denne sommer, er ramt af mere end 100 skovbrande.

Mange af brandene er forårsaget af lynnedslag, som også forhindrer slukningshelikoptere i at flyve ud.

På grund af travlheden er der indsat i alt 16 helikoptere i stedet for de sædvanlige 11. Men torsdag eftermiddag kunne mange af dem slet ikke komme i luften på grund af dårligt vejr.

Torsdag aften var otte helikoptere i aktion, oplyser det norske beredskab (DSB).

- Arbejdet har været krævende i løbet af eftermiddagen. Helikopterbistand er afhængigt af, at tordenvejret letter, men brandvæsnet er lokalt ude og gør en stor indsats sammen med civilforsvaret, siger afdelingsdirektør i DSB Anne Rygh Pedersen.

Hun tilføjer, at lynnedslag i kombination med de ekstremt tørre forhold er årsag til de mange brande. De kommende to dage er der fortsat forhøjet risiko for brand.

- Der hvor lynet er slået ned, kan der opstå brand et godt stykke tid efter, forklarer hun.

De mange brande fører til ventetid hos alarmcentralerne, hvor mange mennesker ringer ind og anmelder den samme brand.

- Politiet i sydøst bliver kimet ned angående lynnedslag og brande i skove og på marker, skriver politidistriktet for det sydøstlige Norge på Twitter.

Det store antal skovbrande er fordelt på områderne Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Buskerud, Hedmark, Oppland og Rogaland.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.