Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Otte ud af ti anser klimaforandringer for katastrofal risiko

84 procent af folk anser nu klimaforandringer for en global katastrofal risiko, viser ny, stor undersøgelse.

Arkivfoto: Rio Branco, Brasilien.
Arkivfoto: Rio Branco, Brasilien.

Flere end otte ud af ti er klar til at ændre deres levestandard, hvis det forhindrer fremtidige klimakatastrofer.

Det viser en ny undersøgelse om globale trusler blandt 8000 mennesker i USA, Kina, Indien Storbritannien, Australien, Brasilien, Sydafrika og Tyskland.

84 procent af folk anser nu klimaforandringer for en »global katastrofal risiko«.

Dermed ligger frygten for klimaforandringer lige under frygten for omfattende miljøbeskadigelse og politisk motiveret vold, der eskalerer til krig.

Det fremgår af rapporten Global Catastrophic Risks 2017, der offentliggøres af Global Challenges Foundation onsdag.

Svarene indikerer, at mange mennesker nu ser klimaforandringer som en større trussel end andre traditionelle bekymringer som epidemier, befolkningsvækst, brug af masseødelæggelsesvåben og stigningen i kunstig intelligens.

»På spørgsmål om klima og miljø er der helt sikkert en stor kløft, mellem hvad folk forventer, at politikerne gør, og hvad politikerne rent faktisk gør,« siger næstformand i Global Challenges Foundation Mats Andersson.

Undersøgelsen bliver offentliggjort forud for denne uges topmøde i G7, der er organisationen for de syv førende industrinationer.

Undersøgelsen viser også, at 85 procent af folk mener, at FN har brug for reformer for at være bedre rustet til at løse globale trusler.

Omkring 70 procent mener, det er på tide at oprette en ny global organisation - med magt til at håndhæve dens egne beslutninger - med særligt fokus på at håndtere en bred vifte af globale risici.

»Uanset om det handler om atomkonflikten med Nordkorea eller planetens katastrofale klimaforandringer, så har behovet for et globalt samarbejde aldrig været større,« siger Mats Andersson.

Global Challenges Foundation er en svensk risikospecialist og filantrop, der søger løsninger på globale problemer.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.