Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Otte politifolk meldes dræbt af vejsidebombe i Colombia

Narkoforbrydere mistænkes for at have anbragt bombe, der ramte en politibil.

Det er farligt at være politimand i Colombia. Senest meldes otte betjente dræbt af en vejsidebombe. Billedet er fra marts, da en politibil blev ramt af en bombe i Caldono-området. To politifolk blev dræbt. Scanpix/Luis Robayo
Det er farligt at være politimand i Colombia. Senest meldes otte betjente dræbt af en vejsidebombe. Billedet er fra marts, da en politibil blev ramt af en bombe i Caldono-området. To politifolk blev dræbt. Scanpix/Luis Robayo

Otte politifolk er blevet dræbt af en vejsidebombe i et afsides område i Colombia. Det rapporterer lokale medier.

Narkotikaforbrydere mistænkes for at have anbragt bomben. Den ramte politifolkenes køretøj på en øde vej i San Pedro de Uraba i den nordvestlige provins Antioquia.

Politiet eskorterede lokale folk, der skulle tilbage til landområder, som den 52 år lange væbnede konflikt i Colombia har tvunget dem væk fra, fortæller Radio Caracol.

Politichef Jorge Nieto siger, at specialstyrker nu er sat ind for at forsøge at finde gerningsmændene.

Det menes, at de skal findes i Clan del Golfo, der er Colombias største narkobande.

Den forsøger at tiltvinge sig kontrol over landområder, som den kan bruge til at dyrke cocaplanter, der bruges til fremstilling af kokain.

Den mangeårige væbnede konflikt har deltagere fra både venstrefløjsmilitser, højrefløjsmilititser og militæret. Mindst 220.000 mennesker er igennem årene blevet dræbt, og syv millioner mennesker er tvunget væk fra deres hjem.

Den største og mest kendte oprørsgruppe er Farc, der indgik en fredsaftale med regeringen i november 2016.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.