Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Otte nye planeter fundet i »guldlok-zoner«

USA: Opdagelsen af otte planeter har pustet nyt liv i debatten om, hvorvidt vi er alene i universet.

Planeterne ligger alle i såkaldte guldlokzoner, der er områder omkring en stjerne, der kan være beboelige. Det annoncerede astronomer fra Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics på et møde i American Astronomical Society tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

For at blive betragtet som beboelig, så skal en planet kredse om sin stjerne inden for en afstand, hvor der kan være flydende vand på planetens overflade, der skal modtage omtrent samme mængde sollys som Jorden.

Betegnelsen guldlokzonen henviser til, at for meget sollys vil få vandet til at fordampe, mens for lidt sollys vil få vandet til at fryse til is.

Blandt de otte planeter er der ifølge forskerne to, der ligner Jorden mere end andre såkaldte exoplaneter, der er fundet hidtil. Exoplaneter er planeter, der kredser om andre stjerner end solen.

»Vi ved ikke med sikkerhed, om nogen af planeterne i vores undersøgelse virkelig er beboelige,« oplyser en af forskerne, David Kipping, som fortsætter:

»Alt, vi kan sige, er, at de er lovende kandidater.«

De to exoplaneter, der minder mest om Jorden, hedder Kepler-438B og Kepler-442b, Førstnævnte er 470 lysår væk fra Jorden, mens sidstnævnte er 1.100 lysår væk.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.