Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Osama bin Laden til sine børn: Rejs til USA

Inden sin død opfordrede al-Qaeda-lederen Osama bin Laden sine børn til at tage en uddannelse og slå sig ned i Vesten, siger hans svoger.

Den afdøde terrorleder Osama bin Laden ønskede ikke, at hans børn skulle følge i hans fodspor og involvere sig i den islamistiske kamp mod Vesten.

Det fortæller bin Ladens svoger, Zakaria al-Sadah, i et interview med avisen Sunday Times, skriver norske Dagbladet.no.

I stedet opfordrede den daværende al-Qaeda-leder sine børn til at tage en uddannelse Vesten, som han ellers var kendt for at tordne imod.

- Han sagde til sine egne børn og børnebørn: Tag til Europa og USA og få jer en god uddannelse. I skal studere, leve i fred og ikke gøre, som jeg gør, eller har gjort, siger al-Sadah.

Han er bror til bin Ladens femte kone. I dag bliver tre af bin Ladens koner og ni børn holdt under strengt opsyn af de pakistanske myndigheder i Islamabad.

Al-Sadah - der først for nyligt har fået kontakt til sin søster igen - fortæller, at børnene har fået traumer, efter at have overværet amerikanske specialstyrker trænge ind i bin Laden-familiens gemmested i Pakistan den 2. maj sidste år, hvor de dræbte verdens dengang mest eftersøgte mand.

Søsteren skulle dengang være blevet skudt i knæet, og hun har kun set sin bror få gange siden. Bin Ladens svoger frygter, at hun vil blive sigtet for kriminalitet i Pakistan. Da han senest besøgte hende forventede han, at han kunne få lov til at tage børnene med sig til Yemen. De pakistanske myndigheder nægter dog at udstede pas til dem, fordi de mener, at de tilbageholder vigtig information.

- Disse børn har set deres far blive dræbt og trænger til et omsorgsfuldt miljø, ikke et fængsel, uanset hvad man mener om faren og det, han har gjort. De har aldrig levet et normalt liv. De ved ikke, hvordan det er at se solen og løbe rundt i haven. Det er hjerteskærende at se dem, siger al-Sadah.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.