Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Orkanen Harvey lukker hospital og lufthavne i Houston

Patienter bliver evakueret fra Houstons største offentlige hospital, og begge byens lufthavne er lukket.

En soldat fra nationalgarden i Texas bærer en kvinde gennem vandmasserne i et af de oversvømmede områder af Houston, Texas. Reuters/Handout
En soldat fra nationalgarden i Texas bærer en kvinde gennem vandmasserne i et af de oversvømmede områder af Houston, Texas. Reuters/Handout

Et hospital i Houston er søndag ved at blive evakueret på grund af de kraftige oversvømmelser, der har ramt byen.

Oversvømmelser i hospitalets kælder har beskadiget strømforsyningen, oplyser dommer Ed Emmett, der står i spidsen for myndighedernes hjælpeindsats i Harris County, hvor Houston ligger.

De evakuerede patienter bringes nu til andre hospitaler i området, oplyser Emmett ifølge nyhedsbureauet AP på en pressekonference.

Det er ikke umiddelbart klart, hvor mange patienter der vil blive flyttet.

Hospitalet er langt fra det eneste offer for uvejret.

Houstons største lufthavn, Bush Intercontinental, er lukket fra klokken 10.24 lokal tid, og alle passagerflyvninger er aflyst, skriver lufthavnen på sin hjemmeside.

Indtil videre forventes den at genåbne mandag ved middagstid lokal tid.

Tidligere på dagen måtte Houstons eneste anden lufthavn, Hobby International, opgive at lade fly lette og lande på grund af store mængder regnvand på start- og landingsbanerne.

Også olieproduktionen ud for Texas er ramt af det voldsomme uvejr.

Omkring 22 procent af produktionen er stoppet på grund af den tropiske storm Harvey. Det oplyser de amerikanske myndigheder, der forvalter råstoffer (BSEE), til Reuters.

Omkring 105 olieplatforme i Den Mexicanske Golf er evakueret på grund af uvejret.

I selve Houston har tusindvis af mennesker kontaktet alarmcentralen for at få hjælp til at komme væk fra vandmasserne, oplyste byens borgmester tidligere på dagen.

USA's meteorologiske institut har advaret om, at der samlet set kan falde op mod 127 centimeter regn i visse dele af Houston-området som følge af orkanen Harvey.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.