Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Optøjer efter hooligandom koster liv

21 personer idømt dødsstraf for vold på fodboldstadion i Egypten. Dommen fører til nye sammenstød, og mindst otte meldes dræbt.

Al Ahly-fans, også kendt som »Ultras« reagerer på dødsdommene til 21 fodboldfans. Det går så voldsomt for sig, at flere meldes dræbt.
Al Ahly-fans, også kendt som »Ultras« reagerer på dødsdommene til 21 fodboldfans. Det går så voldsomt for sig, at flere meldes dræbt.

Efter en egyptisk domstol har idømt 21 personer dødsstraf for uroligheder på et fodboldstadion sidste år, er det kommet til nye, voldelige optøjer i Egypten. Det skriver Reuters, der melder om 22 dræbte, efter uroligheder er brudt ud i byen Port Said nordøst for Cairo, der også lagde ramme om tragedien på fodboldstadionet 1. februar.

Der skal være politibetjente blandt de dræbte, og flere end 200 meldes såret i optøjerne, der er brudt ud, fordi mange borgere i Port Said er vrede over, at det er folk fra deres by, der skal bøde for fodboldtragedien.

Det kostede 74 mennesker livet, da en foldboldkamp endte med voldsomme uroligheder på stadionet, og nu skal 21 mennesker altså betale den højeste pris for at have været indblandet i voldshandlingerne.

Hele 73 personer har været anklaget for at have deltaget i urolighederne, der brød ud på stadion efter en kamp mellem Cairos Al Ahli-fodboldhold og det lokale al-Masry-hold.

Tilskuere blev trampet ihjel eller faldt ned fra tribunerne, da de prøvede at flygte fra urolighederne, der opstod, da tilhængere af al-Masry gik til angreb på tilhængere fra det andet hold. De fleste af de dræbte var således tilhængere af Al Ahli.

Da dommen blev læst op i retten, der ligger i udkanten af Cairo, var det til stor jubel fra pårørende til dræbte fra tragedien. Mange var desuden mødt op ved det fængsel i Port Said, hvor de dømte er indsat. Statsligt TV rapporterede tidligere lørdag om skyderi og politiopbud ved fængslet. Fodboldfans og pårørende havde truet med vold i gaderne, hvis dommene ikke levede op til deres forventninger, og mange havde krævet dødsstraf.

Resten af de anklagede vil få deres domme 9. marts.

Dommene over fodboldbøllerne og de efterfølgende protester finder sted, mens Egypten også lægger gader til uroligheder, der markerer toårsdagen for opstanden i landet, der endte med præsident Hosni Mubaraks afgang. Landsdækkende demonstrationer har fredag og lørdag således kostet ni mennesker livet, mens hundreder meldes såret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.