Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opsigtsvækkende video: Grævling begraver en hel kalv

En amerikansk grævling er blevet fanget på video i fuld gang med at begrave en kalv.

Grævling. Arkivbillede.
Grævling. Arkivbillede.

Forskere i den amerikanske stat Utah har gjort en opsigtsvækkende opdagelse, der giver et nyt indblik i det ellers så sky dyr, grævlingens, levevis.
En grævling i den amerikanske stat Utah er blevet fanget på video, mens den fuldstændigt begraver en kalv, fire gange så stor som den selv. Det skriver det amerikanske medie Newsweek.

Den døde kalv var blevet efterladt af en gruppe forskere fra University of Utah, der ville undersøge, hvilke dyr der ville fortære kalven. Da de tjekkede stedet, hvor de havde efterladt kalven, troede de først, at den var blevet slæbt væk af en prærieulv, fordi de ikke kunne se den. Men da de kiggede deres videooptagelser af stedet igennem, viste det sig, at det var en grævling, der havde været på spil.

»Jeg havde forventet, at der ville komme en masse ådselædere og måske nogle ørne eller prærieulve, men så kom der en grævling og stjal billedet,« siger Evan Buechly, en af forskerne bag projektet, til The Guardian.

På videoen kan man se, hvordan grævlingen graver rundt om kalven både dag og nat, indtil jorden kollapser, og det døde syr synker ned i jorden, hvorefter grævlingen dækker det til.

Ifølge forskerne er det første gang, man har observeret grævlinger begrave døde dyr, der er så meget større end dem selv, skriver The Guardian. Grævlingen nedgraver dyret, fordi jorden holder det koldt, hvorefter grævlingen kan spise det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.