Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Oprørske soldater i Elfenbenskysten når aftale med regering

Soldater, der har gjort oprør i protest mod deres lønforhold, har indgået en aftale med regeringen, siger de.

De fleste af de utilfredse soldater er tidligere oprørere fra konflikten i Elfenbenskysten, som lå i borgerkrig fra 2002 til 2011. Reuters/Thierry Gouegnon
De fleste af de utilfredse soldater er tidligere oprørere fra konflikten i Elfenbenskysten, som lå i borgerkrig fra 2002 til 2011. Reuters/Thierry Gouegnon

Bouake. Oprørske soldater i Elfenbenskysten har sent fredag indgået en aftale med regeringen i en tvist om lønforhold.

Det oplyser forhandlere for oprørerne ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Aftalen er indgået mellem soldaterne og en regeringsdelegation ledet af forsvarsminister Alain-Richard Donwahi.

I begyndelsen af januar tog de utilfredse soldater kontrol over landets næststørste by, Bouake, med krav om højere lønninger.

De fleste af soldaterne er tidligere oprørere fra landets langvarige konflikt. Maskeret med elefanthuer brød de ind på blandt andet politistationer og stjal våben.

Herefter tog de opstilling ved byens indfaldsveje.

Under oprøret blev forsvarsminister Alain-Richard Donwahi desuden tilbageholdt af en gruppe soldater. Han blev dog løsladt efter et par timer.

7. januar meddelte Elfenbenskystens præsident, Alassane Ouattara, at der var indgået en aftale med de utilfredse soldater.

Ouattara sagde i en kort erklæring på tv, at han vil "tage hensyn til de krav", soldaterne har stillet om bonusser og bedre levevilkår.

Men kort tid efter indløb der meldinger om, at nogle af de oprørske soldater havde åbnet ild mod et hus i Bouake, hvor forsvarsminister Donwahi opholdt sig.

Ifølge nyhedsbureauet AFP tilbageholdt soldaterne ministeren, fordi de var utilfredse med den aftale, der var indgået.

Soldaterne kræver lønstigninger, højere bonusser, bedre indkvarteringsforhold og bedre muligheder for at stige i graderne.

Detaljerne i den aftale, der angiveligt er blevet indgået sent fredag, er endnu ukendte.

Soldaternes oprør sker i kølvandet på et parlamentsvalg, som er blevet opfattet som endnu et skridt mod en stabilisering af landet efter en langvarig borgerkrig fra 2002 til 2011.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.