Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Oprørere afviser Tyrkiets påstande om angreb i Afrin

Tyrkiets hær overdriver antallet af dræbte YPG-krigere i Syrien, siger syrisk oprørsbevægelse.

Militsmedlemmer fra Den Kurdiske Befolknings Beskyttelsesenheder (YPG) følger begravelsen af en af deres kammerater i Afrin i det nordlige Syrien, som siden fredag har været mål for intense tyrkiske angreb. Scanpix/Ahmad Shafia Bilal
Militsmedlemmer fra Den Kurdiske Befolknings Beskyttelsesenheder (YPG) følger begravelsen af en af deres kammerater i Afrin i det nordlige Syrien, som siden fredag har været mål for intense tyrkiske angreb. Scanpix/Ahmad Shafia Bilal

Den moderate syriske oprørsbevægelse, Syriens Demokratiske Styrker (SDF), afviser det tyrkiske militærs påstand om, at Islamisk Stat er til stede i regionen Afrin i Syrien.

SDF har været spydspids i nedkæmpelsen af Islamisk Stat i dele af Syrien, og siden fredag har Afrin været mål for intense tyrkiske angreb.

USA oplyser på vegne af den internationale koalition, at der er dræbt mellem 145 og 150 militante islamister i Eufrats floddal.

Tyrkiets hær hævder på sin side, at det de seneste dage har slået 260 kurdiske militsfolk og medlemmer af Islamisk Stat (IS) ihjel.

Men SDF siger, at Tyrkiet "overdriver i stor stil" med hensyn til antallet af dræbte kurdere fra YPG-militsen. Det er Den Kurdiske Befolknings Beskyttelsesenheder.

YPG støttes af USA i kampen mod IS. Den amerikanske regering har bedt Nato-partneren Tyrkiet om at være tilbageholdende og undgå for mange civile tab.

»SDF har dræbt dusinvis af tyrkiske og syriske soldater, efter at Tyrkiet indledte dets angreb på Afrin. Tyrkiets påstande om, at jihadister fra Islamisk Stat er til stede i Afrin er usand«, siger Redur Xelil, en talsmand for oprørerne.

»Hele verden ved, at IS ikke er til stede i Afrin«, understreger han.

Tyrkiet fortsætter på femte døgn en offensiv mod YPG i Afrin.

Præsident Donald Trump ventes onsdag i en telefonsamtale med sin tyrkiske kollega, Recep Tayyip Erdogan, at udtrykke den amerikanske bekymring over situationen.

Det siger en højtstående embedsmand i Washington.

Tyrkiet hævder, at YPG samarbejder med den i Tyrkiet forbudte kurdiske organisation PKK.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.