Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opposition giver præsident det røde kort

Afvisninger af dialog med den egyptiske præsident strømmer ind fra partierne i opposition til den egyptiske præsident.

Anti-Morsi-demonstranter på Tahrirpladsen i Cairo.
Anti-Morsi-demonstranter på Tahrirpladsen i Cairo.

Præsident Mohamed Morsis tilbud om dialog afvises af hovedparten af de egyptiske oppositionspartier.

Oppositionsleder Mohamed Elbaradei skrev fredag på sin Twitter-profil, at man vil afslå invitationen til dialog med præsidenten.

En af de ledende medlemmer af oppositionsalliancen Den Nationale Befrielsesfront, Ahmed Said, sagde ligeledes til Reuters, at man ikke ønsker at deltage i en dialog med præsidenten.

Det liberale parti, Wafd, har også afvist at tage imod den fremstrakte hånd fra præsidenten, som torsdag holdt en TV-tale. Her foreslog præsidenten at indlede en dialog lørdag under et møde mellem repræsentanter for landets dommere, de revolutionære unge og politiske ledere.

Udstedte kontroversielt dekret

Præsidentens modstandere, hvoriblandt man også finder de egyptiske dommere, er dybt utilfredse med, at Morsi i november udstedte et kontroversielt dekret, som kritikere hævder øger præsidentens magtbeføjelser og hæver ham over domstolene.

Det har i de seneste dage ført til voldelige demonstrationer i Cairo, hvor syv personer har mistet livet. Desuden har landets dommere nedlagt arbejdet i protest mod dekretet.

Fredag forsætter demonstrationerne på Tahrirpladsen og andre steder i landet. Siden revolutionen begyndte i Egypten tilbage i januar 2011 har alle demonstrationer fået et navn, og dagens demonstration kaldes »rødt kort«.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.