Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Opløst lig og kokain fundet på forlist skib

Skibet havde kurs mod Australien, hvor den omfattende mængde kokain kunne havde indbragt bagmændene et stort millionbeløb.

TONGA: Myndigheder fra i alt fire lande er involveret i efterforskningen af en forlist yacht, der er fundet strandet på en af Tongas øer midt i Stillehavet.

På skibet har myndighederne fundet kokain til en anslået værdi af 665 millioner kroner samt et opløst lig, der angiveligt er et af skibets to besætningsmedlemmer. Det skriver avisen The Daily Telegraph på sin hjemmeside.

Det føderale politi i Australien begyndte efter et tip fra det amerikanske narkoagentur at spore skibet allerede i slutningen af august, efter at skibet med de to besætningsmedlemmer om bord lagde fra havn i Ecuador.

Men skibet undslap myndighedernes sporing nær Cook-øerne midt ude i Stillehavet, og først 35 dage senere fandt man det strandet på en af Tongas øer. Her opdagede man det opløste lig samt hele 204 pakker med hver et kilo kokain, som lå skjult i skroget.

Talsmand og assisterende politikommissær fra det føderale politi i Australien, David Sharpe, forklarer, at skibet havde kurs mod Australien.

- Beslaglæggelsen af de 204 kilo kokain har bremset kokain for en anslået værdi af 110 millioner australske dollar (665 millioner kroner) i at nå Australiens kyst, siger han.

Retsmedicinere i Tonga er i gang med at undersøge, hvordan manden om bord er omkommet, ligesom man forsøger at finde ud af, hvem de to besætningsmedlemmer er.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.