Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Op mod ni orkaner ventes at ramme Atlanterhavet i år

Meteorologer forventer, at 2017 lander over gennemsnittet, hvad orkaner og tropiske storme angår.

Sidste år mistede mere end 500 mennesker livet, da orkanen Matthew gik i land på Haiti i oktober. Scanpix/Hector Retamal
Sidste år mistede mere end 500 mennesker livet, da orkanen Matthew gik i land på Haiti i oktober. Scanpix/Hector Retamal

Washington D.C.. Heller ikke i år slipper kystområderne i Caribien og de sydlige amerikanske Atlanterhavskyster for orkaner.

Det vurderer meteorologer, der arbejder for National Oceanic and Atmospheric Administration, det nationale amerikanske meteorologiske institut.

Ifølge nyhedsbureauet AFP siger prognoser, at der vil opstå mellem 11 og 17 tropiske storme i området til og med udgangen af november.

Og mellem fem og ni af disse storme kan forventes at udvikle sig til egentlige orkaner.

Det er lidt højere end i et gennemsnitsår, hvor seks af 12 storme bliver til orkaner.

Grundlaget for prognosen er en vurdering af, at vejrfænomenet El Niño ikke ser ikke ud til at præge regionen i år. Det plejer ellers at have en beroligende effekt på stormene.

Storme dannes, når havene opnår en temperatur omkring 26 grader. Det varme vand får luften til at stige til vejrs og rotere hurtigt rundt.

Når vejrsystemet når en overfladehastighed på mere end 63 kilometer i timen, kalder man det en tropisk storm.

Og hvis en tropisk storm når op på mere end 120 kilometer i timen, klassificeres den som en orkan.

Tropiske orkaner får navne i alfabetisk orden, og derfor blev årets første af slagsen døbt Arlene.

Tidligere fik de kun pigenavne, men nu skifter man mellem drenge- og pigenavne.

Er en orkan særligt heftig, kan man vedtage at pensionere navnet, så ingen andre storme efterfølgende kan komme til at hedde det samme.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.