Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Omstridt Panama-advokat: Jeg har handlet efter bogen

Ramon Fonseca afviser at have hjulpet statsoverhoveder og rigmænd med at skjule formuer i skattely.

Panama City: Advokatfirmaet Mossack Fonseca, der beskyldes for at have hjulpet blandt andet statsoverhoveder, sportsstjerner og rigmænd med at oprette selskaber i skattely, afviser at have gjort noget som helst ulovligt.

Det siger Ramon Fonseca, der er medstifter af og partner i advokatfirmaet, til nyhedsbureauet Reuters.

- Vi kan udelukke, at det er et insiderjob. Dette er ikke en læk. Dette er et hackerangreb, siger han og tilføjer, at det formentlig er folk i udlandet, der står bag.

Han afviser ligeledes, at selskabet har medvirket til at destruere dokumenter eller har hjulpet nogen med at undgå skat eller med hvidvaskning af penge.

I stedet har han indgivet en klage til Panamas statsanklager, fordi han hævder, at lækken af de cirka 11,5 millioner dokumenter kommer fra hackere uden for Mossack Fonseca.

- Vi har allerede indgivet de relevante klager til statsanklagerens kontor, og en regeringsinstitution er også ved at undersøge sagen, siger den 63-årige Fonseca, der var med til at stifte selskabet i 1977.

Det er via et hackerangreb, at en række internationale medier har skaffet sig adgang til dokumenterne, der blandt andet har bragt Islands statsminister, Sigmundur David Gunnlaugsson, i fedtefadet, mener han.

- Disse e-mail er blevet taget ud af en kontekst, siger Fonseca, der kalder blandt andet kritikken af Sigmundur David Gunnlaugsson for en "heksejagt".

Regeringen i Panama har efter søndagens afsløringer været ude med et løfte om, at den vil samarbejde, såfremt dokumenterne fører til eventuelle retlige granskninger.

- Dette er en tropisk storm, som dem vi har her i Panama. Når først den er overstået, kommer solen frem, siger Alvaro Aleman, stabschef for Panamas præsident, Juan Carlos Varela.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.