Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Olieudslip fra sunket skib fylder lige så meget som Paris

Olietanker sank søndag, efter at den havde brændt i en uge. Udslippet dækker 101 kvadratkilometer ud for Kina.

101 kvadratkilometer. Så meget fylder udslippet, efter at en olietanker sank søndag i Det Østkinesiske Hav. Scanpix/Handout
101 kvadratkilometer. Så meget fylder udslippet, efter at en olietanker sank søndag i Det Østkinesiske Hav. Scanpix/Handout

Beijing. Et olieudslip fra en sunket olietanker har nu nået et omfang på størrelse med Paris' areal i Det Østkinesiske Hav.

Der er fire oliepletter. De dækker i alt 101 kvadratkilometer. Dermed er udslippet fordoblet i størrelse siden begyndelsen af denne uge, viser tal, som kinesiske myndigheder ifølge CNN har sendt ud.

Fartøjet sank søndag, efter at det havde flydt brændende rundt i Det Østkinesiske Hav i en uges tid.

Branden brød ud, da olietankeren stødte sammen med et tørlastskib ud for Kinas østkyst 6. januar.

Om bord på skibet var næsten én million tønder med kondensat, som er en slags ultralet olie, der nemt kan gå ild i.

Den type olie danner ikke en traditionel plet. Men det kan være meget giftigt for livet i havet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig er det sværere at adskille fra vandet.

Miljøeksperter er derfor bange for, at olien og brændstoffet, som blev brugt til at drive tankeren, kan have skadelige konsekvenser i flere årtier.

- Det vigtige at forstå er, at når vi kommer kulbrinte i havet gennem hændelser som denne, vil det have en effekt på en lang række dyr, siger Jessica Meeuwig, der er professor i biologi ved University of Western Australia, til CNN.

Sammenstødet skete cirka 160 sømil fra Yangtze-flodens munding.

Siden blev tre besætningsmedlemmers lig fundet i havet. De resterende 29 menes at være omkommet på fartøjet.

Olietankerens besætning bestod af 30 iranere og to bangladeshere.

Besætningen på tørlastskibet, der sejlede under Hongkong-flag, blev reddet i sikkerhed.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.