Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Olien fosser ud i Amazonas: Peru i undtagelsestilstand

16 lokalområder i Amazonas' regnskov er i undtagelsestilstand, efter at en række olieudslip har ramt regionen.

Det er ikke første gang, der har været olieudslip i Loreto. Her er det i august 2011, hvor 100 tønder olie løb ud i junglejorden.
Det er ikke første gang, der har været olieudslip i Loreto. Her er det i august 2011, hvor 100 tønder olie løb ud i junglejorden.

Lima: Perus regering har erklæret undtagelsestilstand i 16 lokalområder i Amazonas' regnskov, efter at en række olieudslip har ramt landets største region, Loreto. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tiltagene er gyldige i 60 dage, men de kommer først en måned efter, at det første olieudslip i slutningen af januar blev annonceret i regionens Imaza-distrikt.

3. februar blev endnu et udslip rapporteret i regionens Morona-distrikt. Beboerne i begge distrikter tilhører overvejende Perus urbefolkning.

Udslippene kommer fra en olierørledning, der strækker sig fra Amazonas' regnskov og over Andesbjergene til den peruanske vestkyst. Rørledningen blev bygget i 1970'erne og bliver benyttet af den statslige oliekoncern Petro Peru.

Undtagelsestilstanden betyder, at der vil blive ydet humanitær hjælp til de områder, der er berørte af olieudslippet. Den peruanske regering har bebudet, at den også vil sørge for assistance med oprydningen efter oliemasserne.

I starten af februar oplyste præsident Ollanta Humala, at der var opstået helbredsproblemer i en lang række områder i Amazonas som følge af, at olieudslip havde forurenet et antal floder og vandløb.

Som et resultat af forureningen blev Petro Peru tildelt en bøde på knap 25 millioner kroner for ikke at have vedligeholdt rørledningen, der var årsag til udslippet.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis