Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Østrigske soldater skal stoppe flygtninge i Brennerpasset

Østrig vil skærpe kontrollen ved Brennerpasset på grænsen til Italien på grund af de mange flygtninge.

Senest fra 1. juni vil Østrig indføre skrappere grænsekontrol ved Brennerpasset, der ligger i Alperne på grænsen til Italien.

Det sker som en reaktion på de mange flygtninge og migranter, der strømmer ind i Europa, fortæller landets forsvarsminister, Hans Peter Doskozil, tirsdag.

Ifølge forsvarsministeren skal der indsættes soldater på grænsen, og de skal stoppe de mange flygtninge, der forsøger at komme ind i Østrig fra Italien.

Med restriktioner langs grænsen på Balkan-ruten forventer regeringen i Østrig, at antallet af flygtninge og migranter, der ankommer til Italien ad søvejen, vil fordobles til 300.000 i år.

Ifølge den østrigske forsvarsminister vil både Østrig og Italien dog holde trafikken "glidende" over grænsen på travle tidspunkter.

Brennerpasset, der forbinder Østrig og Italien, er den vigtigste alpine passage for tung godstrafik.

Europa-Kommissionen ser med bekymring på forslaget fra den østrigske regering, fortæller en talskvinde for kommissionen.

- Hvis disse planer bliver ført ud i livet, så vil vi se på dem med stor alvor. Brennerpasset er afgørende for den fri bevægelighed inden for Den Europæiske Union, siger Natasha Bertaud.

Også fra den italienske minister for europæiske anliggender, Sandro Gozi, lyder der kritik af de østrigske myndigheder:

- Det er ikke ved at opføre improviserede mure, at vi løser problemerne. Wien bør genoverveje denne beslutning, som er i strid med ånden i de europæiske regler samt det venskab, der er mellem Italien og Østrig, siger han.

Østrigs parlament skal i løbet af de kommende uger stemme om lovforslaget, der vil skærpe grænsekontrollen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.