Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Øjenvidner i Malmø: »Manden råbte "Hvem har slået min bror?" og så begyndt han at skyde«

Tre er blevet ramt af skud efter et større slagsmål ved et forsamlingshus i Malmø. Gerningsmænd og ofre beskrives af politiet som "unge mænd".

Tre personer er såret efter et skyderi i Malmø. Arkivfoto.
Tre personer er såret efter et skyderi i Malmø. Arkivfoto.

To er indlagt med livsfarlige kvæstelser og en tredje person er blevet lettere såret under et skyderi mod festdeltagere i et forsamlingshus i Malmø tidligt søndag morgen

Vidner har fortalt til flere svenske medier, at der forud for skyderiet var gået et større klammeri med flere deltagere, der sloges på pladsen foran bygningen. En mand, der ikke selv var deltager i festen, trængte tilsyneladende ind i festlokalet. Her skal manden have trukket en pistol og affyret flere skud mod loftet, før han begyndte at skyde mod forsamlingen, skriver Dagens Nyheter.

»Han skød vildt i lokalet«, siger et vidne til Sydsvenskan, der anslår at 70-100 mennesker opholdt sig i forsamlingshuset.

Inden manden trak sin pistol, råbte han »Hvem har slået min bror?«, skriver blandt andet Expressen.

Skyderiet fandt sted i Föreningarnas Hus på den store sydlige indfaldsvej, Ystadsvägen, omtrent halvanden kilometer syd for det centrale Malmø. Huset ligger få hundrede meter fra det sociale boligområde Rosengård og har tidligere været ramme om voldelige sammenstød. I foråret blev en ung mand således ramt af skud foran forsamlingshuset.

Politiet oplyser, at alle de involverede i skyderiet er »unge mænd«, men beskriver derudover hverken gerningsmand eller ofre nærmere.

Skadestuen på Skånes Universitetshospital Malmø blev umiddelbart efter skyderiet spærret af og sat under politibeskyttelse.

»Det er en ren rutinesag for politiet«, siger skånsk politis talsmand Anna Göransson til SVT.

»Efter alvorlige skudvekslinger afspærrer vi altid skadestuen, dels for at beskytte personalet, dels for ofrenes skyld, fordi man ikke vil have flere konfrontationer inde på sygehuset,« forklarer hun.

Ifølge Sydsvenskans fotograf på stedet tidligt i morges blev flere personer anholdt på pladsen foran forsamlingshuset, der hurtigt blev fyldt med en meget urolig menneskemængde efter skudepisoden.

»Det har jeg ingen kommentarer til, men det er klart at vældigt mange mennesker er meget oprørte og chokerede. Så kan det godt blive rodet (stökigt),« säger Anna Göransson til Sydsvenskan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.