Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obamas rådgiver: Vi leger med dynamit i forhold til gældsloftet

Det ville gavne amerikansk økonomi, hvis politikerne uden drama hæver gældsloftet, siger præsident Obamas økonomiske rådgiver.

USA: Knap er dramaet om den økonomiske afgrund overstået, før nye økonomiske udfordringer tårner sig op i USA.

Snart rammer landet gældsloftet, og sker det, går USA bankerot, da man ikke kan betale renter og afdrag på den enorme statsgæld.

De dystre udsigter får Alan Krueger, præsident Barack Obamas økonomiske rådgiver, til at opfordre politikerne til at handle rettidigt.

- Det er helt klart, at det ville gavne økonomien, hvis Kongressen gør sit arbejde og gør, hvad den rutinemæssigt har gjort historisk uden problemer - hæver gældsloftet, siger Alan Krueger ifølge nyhedsbureauters Reuters i et interview med Bloomberg TV.

Få dage før nytår oplyste den amerikanske finansminister, at gældsloftet på 16.400 milliarder dollar var nået. Dermed kan USA teknisk set ikke låne mere, hvilket er nødvendigt for at dække det fortsatte underskud på statsbudgettet og for at kunne betale renter og afdrag på statsgælden. Finansministeren kan dog strække budgetterne en anelse med et par regnskabsmæssige træk, men det vil kun hjælpe nogle uger.

- Jeg tror, at vi virkelig leger med dynamit i forhold til gældsloftet, siger Alan Krueger og henviser til sommeren 2011, hvor USA også balancerede på kanten af den økonomiske afgrund.

- Dengang blev der spillet russisk roulette med gældsloftet, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.