Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obamas rådgiver smider skægget for en million dollar

Amerikanerne har hjulpet præsident Obamas nærmester rådgiver, David Alexrod, med at indsamle knap 5,8 millioner kroner til epilepsiforskning. Til gengæld har han måttet barbere sit overskæg af.

USA: I 40 år har David Alexrod haft skæg på sin overlæbe. Det sluttede fredag morgen, hvor præsident Obamas rådgiver blev barberet på direkte TV som følge af et væddemål.

Selv om pengene går til en god sag, epilepsiforskning, var det vemodigt for rådgiveren at sige farvel til skovsneglen.

- Jeg har været meget knyttet til overskægget. For at være ærlig, så har jeg været vågen hele natten. Det er lidt foruroligende, sagde han under udsendelsen på MSNBC.

I første omgang lød væddemålet på, at Alexrod ville lade skægget falde, hvis Obamas ved novembers præsidentvalg tabte delstaterne Minnesota, Michigan og Pennsylvania til Mitt Romney. Det indgik han ligeledes på MSNBC hos værten Joe Scarborough.

Men da det viste sig, at Obama vandt alle tre stater, gik Axelrod på de sociale medier og lavede endnu et væddemål.

- Mit overskæg overlevede. Men jeg vil stadig barbere det af på Morning Joe (TV-udsendelsen, red.), hvis I hjælper med at indsamle en million dollar til at finde en kur mod epilepsi, skrev han på sin Twitter-profil efter valget.

Værten Scarborough satte selv gang i indsamlingen med en donation på 10.000 dollar, og også præsident Obama har spyttet i kassen.

Den mest bemærkelsesværdige donation er dog kommet fra Donald Trump. Han støttede åbent Romneys kampagne under præsidentvalget og var god for at svine Obama til ved enhver lejlighed, men han ønskede at give en hjælpende hånd til at finde en kur til blandt andre Alexrods egen datter, som lider af sygdommen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.