Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama vil undgå økonomisk afgrund inden jul

Den »partipolitiske krigsmaling« skal vaskes af, så der kan komme en aftale mellem Demokrater og Republikanere på plads, siger Barack Obama.

Barack Obama tror på, at Demokrater og Republikanere kan nå frem til en politisk aftale, der vil afværge den såkaldte økonomiske afgrund - eller »fiscal cliff« - inden jul.

USAs præsident siger på et pressemøde onsdag, at han vil fortsætte sine samtaler med Republikanernes leder, John Boehner, om, hvordan man kan nå frem til et kompromis, så USA ikke ryger ud i en recession 1. januar 2013, hvor en række skattestigninger og offentlige besparelser træder i kraft, hvis ikke politikerne finder en løsning.

- Lige nu har landet brug for, at vi når frem til et kompromis og får en aftale om at nedbringe underskuddet på plads, siger Barack Obama.

- Hvis man undlader at gå ind i de politiske slagsmål, og hvis vi vasker den partipolitiske krigsmaling af, så bør vi være i stand til at få noget gjort, siger han.

Lykkes det ikke at få en aftale på plads inden nytår, vil konsekvenserne ifølge økonomiske iagttagere ikke alene ramme USA, der højst sandsynligt vil gå i recession, men det vil også påvirke resten af verdensøkonomien yderst negativt.

Hidtil har Republikanerne og Demokraterne ikke været i stand til at blive enige om, hvordan problemet kan løses. Barack Obama har slået på, at de rigeste amerikanere skal betale mere i skat, mens middelklassen og de fattigste skal gå fri. Men den Republikanske John Boehner har nægtet at lade de rigeste sidde tilbage med regningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.