Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama vil trække 34.000 soldater hjem fra Afghanistan

Den amerikanske præsident vil ifølge en kilde tæt på regeringen fortælle amerikanerne, at antallet af soldater i Afghanistan skal halveres om et år. Det vil angiveligt blive annonceret i den årlige tale til nationen.

USA: Når Barack Obama natten til onsdag dansk tid skal holde sin årlige tale til nationen, vil præsidenten officielt offentliggøre, at han til næste år vil halvere antallet af amerikanske soldater i Afghanistan.

Det oplyser en højtstående amerikansk embedsmand til Reuters.

»Præsident Obama vil annoncere, at 34.000 amerikanske tropper vil vende hjem fra Afghanistan på denne tid til næste år, dermed halveres antallet af amerikanske styrker, som er udstationeret i Afghanistan,« siger den unavngivne kilde.

»Yderligere reduktioner vil fortsætte frem til slutningen af 2014, hvor afghanerne overtager det fulde ansvar for sikkerheden«, fortsætter kilden.

Det internationale samfund har gradvist skruet ned for engagementet i det uroplagede land, hvor USAs allierede allerede har trukket mange soldater hjem.

Det er målet, at afghanske soldater skal lede de militære operationer i landet i løbet af foråret i år, mens de internationale styrker vil uddanne og rådgive landets hær. Den skal også overtage ansvaret for kampoperationerne.

»I slutningen af 2014 vil vi på en ansvarsfuld måde afslutte vores krig i Afghanistan,« siger den unavngivne embedsmand.

Der er i dag omkring 66.000 amerikanske soldater i Afghanistan, og der hersker udbredt tvivl om, hvorvidt Afghanistan er i stand til at stå på egne ben, når amerikanerne forlader landet.

Det vigtigste tema i Obamas tale, der også kendes som State of the Union, ventes at bliver økonomi og jobskabelse. Iagttagere forventer også, at han vil tale om grøn omstilling og uddannelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.