Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama vil samarbejde med Kongressen om en løsning

Præsident Barack Obama lover at arbejde sammen med Kongressen om at finde en løsning for at undgå den økonomiske afgrund, der truer fra nytår.

Det Hvide Hus lover at arbejde sammen med Kongressen i et forsøg på at undgå, at offentlige nedskæringer og skattestigninger træder i kraft 1. januar, og siger, at præsident Barack Obama er fortrøstningsfuld i forhold til hurtigt at opnå en aftale, skriver Reuters.

- Præsidenten vil arbejde sammen med Kongressen for at få dette løst, og vi håber, at vi vil være i stand til at finde en tværpolitisk løsning, der beskytter middelklassen og vores økonomi, hurtigt, siger Jay Carney, talsmand for Det Hvide Hus, i en erklæring ifølge Reuters.

Udmeldingen kommer efter, at en afstemning i Repræsentanternes Hus om skattedelen i republikanernes »plan B« natten til fredag dansk tid blev aflyst, fordi der ikke kunne samles et flertal.

Den republikanske leder og formand for Repræsentanternes Hus, John Boehner, indrømmede, at der ikke var nok stemmer i hans kammer til at få forslaget igennem.

I en kort erklæring sagde han, at det nu er op til præsident Barack Obama at arbejde sammen med sine kolleger i Senatet om at forhindre, at offentlige nedskæringer og skattestigninger træder i kraft fra nytår - den såkaldte økonomiske afgrund, eller »the fiscal cliff«, der er et resultat af tidligere præsident George W. Bush’s politik under finanskrisen.

»Plan B« skulle blandt andet forlænge eksisterende skattelettelser for årsindkomster på op til en million dollar fra nytår.

Republikanerne har flertal i Repræsentanternes Hus, som er det ene kammer i Kongressen, mens demokraterne har flertal i det andet kammer, Senatet.

Tidligere fredag nat dansk tid vedtog Repræsentanternes Hus den ene del af »plan B«, der omfatter store offentlige nedskæringer. Ifølge Bloomberg News skete det med et snævert flertal på 215 mod 209.

Præsident Barack Obama havde på forhånd sagt, at han ville nedlægge veto mod »plan B«, og Det Hvide Hus har kaldt afstemningen en »øvelse i tomgang«.

Flere økonomer har udtrykt frygt for en recession i landet, hvis ikke politikerne finder en løsning inden 1. januar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.