Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama vil omgå Kongressen i kamp mod våben

Barack Obama vil udnytte sine magtbeføjelser som præsident til at skærpe USA's våbenlov.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har i flere år været frustreret over Kongressens manglende vilje til at skærpe landets våbenkontrol, og nu er han klar til at tage sagen i egne hænder.

Præsidenten skal mandag mødes med justitsminister Loretta Lynch for at diskutere tiltag, der kan reducere problemerne med våben, uden at Kongressen skal stemme tiltagene igennem.

- Jeg har modtaget for mange breve fra forældre, lærere og børn til ikke at gøre noget, siger Obama i sin ugentlige tale.

Ifølge Washington Post vil Obamas skærpelser blandt andet dreje sig om grundigere baggrundstjek af dem, der handler hos de store våbenforhandlere.

Præsidenten har adskillige gange opfordret politikerne i Kongressen til at stramme våbenloven. Særligt efter massakren i 2012 på en skole i Newtown har Obama hævet stemmen over for lovgiverne. 26 personer mistede dengang livet.

- Vi er klar over, at vi ikke kan sætte en stopper for al vold. Men hvad med, at vi prøvede at stoppe bare ét tilfælde? Hvad hvis Kongressen gjorde noget - hvad som helst - for at beskytte vores børn mod våben, lyder det fra Obama.

Ifølge Washington Post vil de konkrete tiltag blive offentliggjort i næste uge, efter at præsidenten altså har mødtes med sin justitsminister.

Mens Obama taler om strengere krav til at anskaffe sig våben, er en ny lov i delstaten Texas trådt i kraft ved årsskiftet. Loven tillader folk at bære håndvåben synligt på offentlige steder, hvis de har anskaffet sig våbnet lovligt.

Den republikanske guvernør i Texas, Greg Abbott, har da heller ikke meget til overs for Obamas tiltag.

- Obama vil indføre mere våbenkontrol. Mit svar? KOM OG TAG DET, skriver Abbott på det sociale medie Twitter.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.