Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Obama udelukker ikke fuldstændig tilbagetrækning fra Afghanistan i 2014

USA overvejer at trække alle soldater ud af Afghanistan i 2014, som det skete i Irak i 2011.

USA: Den amerikanske regering udelukker ikke en fuldstændig tilbagetrækning af amerikanske soldater fra Afghanistan efter 2014. Det oplyser Det Hvide Hus ifølge Reuters få dage før Barack Obama mødes med den afghanske præsident Hamid Karzai.

Trods anbefalinger fra ledende amerikanske militærfolk om at beholde op mod 15.000 soldater i landet, kan Obama vælge at trække alle styrker ud, som det skete i Irak i 2011.

På spørgsmålet om overvejelserne omkring en total tilbagetrækning svarer den nationale sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, Ben Rhodes, at det er en mulighed, der er under overvejelse.

Rhodes gør det klart, at en beslutning om tilbagetrækning ikke forventes at blive taget inden for de kommende måneder, og at den vil tage hensyn til amerikanernes mål om at forhindre, at Afghanistan udvikler sig til et fristed for al-Qaeda og sikre, at afghanske styrker vil blive uddannet til selv at kunne sørge for sikkerheden i landet.

- Der er selvfølgelig mange måder at opnå de mål på. Nogle involverer amerikanske soldater, andre gør ikke, siger Ben Rhodes.

Pensioneret general og tidligere leder af de amerikanske styrker i Afghanistan Stanley McChrystal siger til Reuters, at nytten af at have en synlig tilstedeværelse i Afghanistan efter 2014 ikke ville være stor.

- Kunsten er at have så lille en tilstedeværelse, at du kan give indtryk af hele tiden at være klar til at hjælpe, hvis det skulle blive nødvendigt, men aldrig som en uvelkommen tilstedeværelse eller besættelsesmagt, siger den tidligere general.

USA har omkring 60.000 soldater i Afghanistan og Ben Rhodes bekræfter, at der vil ske en gradvis reducering af det antal indtil udgangen af 2014.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.